Tandvård

Typer av kosmetisk tandvård förfaranden

Kosmetisk tandvård har ökat i popularitet under de senaste åren. Fler och fler människor är att spendera pengar på sina tänder, förbättra deras leende och självförtroende. De med kantstötta, färgas och krokiga tänder kan ha ingrepp görs för att förbättra sin övergripande leende med lätthet.

Det finns ett antal kosmetisk tandvård förfaranden för patienter att välja mellan, det finns allt från faner till dentala implantat och hängslen till vitare förfaranden, var och en utformade för att ge patienten ett glänsande leende de kan vara stolta över.

En av de mest populära förfaranden idag tandblekning. Även om en person har naturligtvis av vit eller grädde färgade tänder, patienter söker efter den vita Hollywood leendet och vända sig till sina lokala tandkirurgi för hjälp.

Många av dessa patienter kommer att välja hem kit för tandblekning, detta är ett stort misstag. Dessa kit kan lämna patienten med en ojämn leende och det finns poster att de innehåller höga surhetsgraden, som orsakar tand smärta.

Rubriken till en specialisttandläkare är den bästa lösningen; de kan bleka tänderna i en avtalad tid, lämnar patienten med Hollywood leende de har drömt om. Det finns ett antal metoder används när det gäller tandblekning från laser till formar som passar över tanden att bleka tanden.

Tand uträtning är en annan av de populära kosmetiska tandvård förfaranden utförts idag. Med framsteg inom dentalbranschen, bära hängslen är inte en hemsk sak som det brukade vara. I själva verket väljer många vuxna att ha sina krokiga tänder fast på grund av framsteg inom denna typ av förfarande.

År sedan, var hängslen ful metallföremål som var där för alla att se. Idag finns det tydliga hängslen och andra alternativ, för att göra patienten känna sig mer avslappnad medan deras tänder räta. Denna process kan ta något från en månad eller två till ett par år.

Faner är oerhört populära och proceduren kosmetisk tandvård möjliggjordes av de kändisar som vi ser på våra TV-apparater varje dag. Faner används för att dölja tand brister. De används för att dölja färgade tänder, sneda tänder och även spruckna tänder.

Faner är fina skal som är bundna till var och en av tänderna. Patienterna kan välja att ha en tand gjort eller deras hela munnen, det är helt upp till dem. Proceduren kosmetisk tandvård är en långsiktig lösning och kan inte tas bort vid ett senare tillfälle. Faner tenderar att tio eller fler år.

När du väljer faner är det viktigt att patienten är medveten om att vissa av emalj på framsidan av deras tanden tas bort för att ge plats för den tunt skal som placeras över tanden. Skalen är tillverkade av porslin, keramik och komposit material, var och en med sin egen styrka och hållbarhet.

Faner är limmade på plats som ett permanent inslag i färg och storlek valt. Varje fanér är gjord speciellt för varje tand, att säkerställa bästa möjliga resultat.

Sedan finns det dentala implantat. Tandimplantat är ett populärt kosmetisk tandvård val för dem som behöver proteser. Stället för obekväm proteser, välja patienter tandimplantat, som skruvas på plats. Varje tand har en tjänst som skruvas i käkbenet med implantatet över den.

Det finns inget sätt att tala om dessa är inte naturliga tänder och är gjorda för varje enskild patient enligt tand färg och storlek. För dem som har ben degeneration finns ett tandimplantat kallas en på 4, här kan tandläkaren för att ersätta alla tänder i munnen med hjälp av endast fyra skruvas i inlägg.