Tandvård

Tandvård faner - ett utmärkt alternativ för tandkronor och broar

För de personer som funderar på att få tandvård krona eller broar, kanske de vill överväga att få tandvård faner. Tandvård faner är utnyttjade ofta av patienter och rekommenderas av tandläkare för tandläkare patienter som vill göra sina tänder estetiskt tilltalande samtidigt på samma tid rätt tandproblem som fläckar, kantstötta eller trasiga tänder och även missfärgade tänder.

Tandvård faner kallas även porslin laminat är anpassade gjort skal som täcker ursprungliga tandytan. Detta förbättrar utseendet på tanden och eftersom det kan göras att likna färgen på den ursprungliga tanden, det kan ge en en perfekt uppsättning av tänder.

Fanér typer

Dental faner kommer i två typer - porslin och kompositfyllningsmaterial. Porslin faner kommer från porslin material som är bundna till det ursprungliga tanden området. Sammansatta faner å andra sidan göra använda av kompositfyllningsmaterial för att fylla området saknas. Lumineers är nya typer av porslinsfasader som tilltalar såväl unga som äldre personer eftersom det kräver inga bedövningsmedel och ingen tand minskning som krävs. Lumineers är också billigare än den traditionella Porslinet och kan pågå så länge.

Är tandvård faner för dig?

Innan du gå vidare och boka tid, finns det några saker som du borde veta om förfarandet, om det är rätt för dig och om det kan du passa din budget.

Tandvård faner eller dentala bindning skulle fungera för de individer som har ojämn eller konstigt formade tänder. Den fungerar även för dem som har flisas eller skadade tänder för att förhindra ytterligare skador samt skydda små medelstora tänder. Med det sagt, innebär förfarandet tand minskning. Tanden är ett förfarande där den ursprungliga tanden är minskas så att fanér kan infogas eller bundna till den ursprungliga tanden. Vissa patienter kan också uppleva känslighet i området som emaljen är tärt och de måste bära tillfälliga faner för att täcka de naturliga tänderna. Det är avgörande att man bör konsultera sin tandhälsa leverantör om för- och nackdelar av förfarandet så att man kan göra ett välgrundat beslut enligt förfarandet som är oåterkallelig.

Porslinsfasader är dyrt kostar om ett genomsnitt av $800 - $1500 per tand beroende på porslin. Men en fördel att en individ kan få är att fanér varar 10 till 15 år på de flesta sedan sammansatta skalfasader skulle bara senaste 2 till 5 år.