Tandvård

Typer av tandvård faner för de perfekta vita tänderna

Många av oss drömmer om att ha perfekt raka vita tänder precis som dem att kändisar besitter. Men det är långt från sanningen som i verkligheten, många av oss har inte de perfekta vita tänderna. Tandvård faner kan emellertid ändra detta som tack vare denna tandvård förfarande, en har brutit, flisas och missfärgade tänder kan vara fast.

Sammansatta och porslinsfasader

Fanér finns i två typer - komposit och porslin. Sammansatta faner göra använda av kompositfyllningsmaterial. Kådan används för att fylla en lucka i området tänder att göra tänderna som ser hel igen. Sammansatta fasader utförs av tandläkare sig så man kan boka tid och har deras sammansatta fanér förfarande gjort.

Porslinsfasader avviker å andra sidan att porslin material görs av laboratorieassistenter från patientens tänder intryck. När en del porslin är gjord, är fanér bunden till problemområdet tänder att slutföra hela tänder.

Porslin är föredrog och rekommenderas av de flesta tandläkare på grund av den hög motståndskraften mot fläckar av porslin samt dess förmåga att likna naturliga tänder. Hartser å andra sidan skulle kräva mindre tandytan och är tunnare än porslin.

Fördelar

De flesta patienter som genomgått förfarandet som har en eller flera av följande problem:

Missfärgade tänder rotfyllning behandling eller exponering för överskjutande fluor

Nedslitna tänder

Kantstötta eller trasiga tänder

Dåligt anpassade tänder

Mellanrum mellan tänderna

Nackdelar

Även tandvård faner kan ge flera fördelar för patienterna, finns det vissa nackdelar som bör noteras. En av dem är att patienter som upplever slipning tänder eller har lidit av bruxism kan skada faner. En annan är att vissa justeringar förväntas som mindre obehag när det gäller området för tänderna som måste tas bort. Färgen på tänderna kan också ta upp till en månad eller två för dental faner att titta samma som för den naturliga tänder färgen som kan göra en obekväm. Språksvårigheter kan också iakttas även om detta kan korrigeras genom att justera faner.

För dem som är intresserade av faner gjort, är det bäst att prata med en professionell hälso leverantör för att säkerställa att du är väl medveten om de fördelar samt nackdelar som du kan möta när du har en dental faner gjort. Gör ta märka att faner skiljer från den egna tänder och som sådan är det bäst att ta hand om den för att förlänga dess livslängd.