Tandvård

Kosmetisk tandvård guide: hitta rätt kosmetisk förfarande för dig

Kosmetisk tandvård är en av de populära tandvård idag eftersom det bidrar till att förbättra det estetiska utseendet. Förutom grundläggande tandvård praktiken utför kosmetiska tandläkare även tandblekning, tandvård faner, fastställande eller limning trasiga tänder samt implantat, kronor och broar allt för att ha den perfekta leendet.

Innan man väljer den tandvård förfarande som han eller hon skulle genomgå, är det viktigt att lära sig om riskerna samt fördelarna bör man besluta att gå vidare med sådan. Ta märka så pass varje förfarande kostar annorlunda och priserna kan bero på förfarandet, tandläkaren och material som skall användas. Genomgår sådant förfarande kan också påverka patientens livsstil och som sådan, är det viktigt att prata med din tandhälsa leverantör.

Tandblekning

Tandblekning är en populär förfarande som tandläkare patienter söker. Det handlar om blekning av patientens tänder tills önskad färg på tänderna uppnås. Vissa tandläkare rekommenderar också ett hem tandblekning kit för att påskynda förfarandet tandblekning. Varje förfarande skulle pågå en timme medan hem tandblekning kan pågå i flera veckor innan några tandblekning kan observeras. Whitening effekt kan pågå längre, men fläckar på grund av konsumtion av läkemedel, alkohol och rökning kan hända alltså är det bäst att ändra sin livsstil om de vill förlänga den vitare effekten.

Dental faner

Dental faner eller laminat är en gemensam tandvård förfarande samt som kan förbättra patientens tänder utseende. Idealiska kandidater för förfarandet är de med mellanrum mellan tänderna, krokiga eller konstigt formade permanent färgade tänder och de med tänder som har kluvet eller redan är slitna. Förfarandet innebär att placera anpassade skal runt den ursprungliga tanden av antingen porslin eller kompositfyllningsmaterial. Lamineers, en förbättrad version av porslin fanér är också populära även lite dyrare men dessa varar längre. Faner förutsätter vanligtvis tanden minskning det är därför viktigt patient överväga detta innan utnyttjar förfarandet som är oåterkallelig. Kostnader för förfarandet spänner från $600 - $1000 beroende på det material som används.

Kronor

En krona, även kallat eftersom cap återställer det ursprungliga utseendet av tanden. Detta är idealiskt för de personer som har missbildade tand eller slitna sådana. Det täcker dentala implantat samt skyddar en tand efter en rotfyllning. Kronorna kan göras av flera material, inklusive harts, metall, porslin och även keramik. Detta förfarande är dyrare och dyrare; som sådan rekommenderas endast när alla andra tandingrepp beaktas.