Tandvård

Några frågor besvaras om tandblekning

Vill du se vad du miste om när det gäller tandvård? Det finns så mycket att veta, och denna artikel kan hjälpa dig ta reda på vad du behöver veta. Fortsätt läsa så att du kan få ett fast grepp om vad som behövs när du vill ha bra tänder.

Det är viktigt att lära barnen vikten av god tandvård så tidigt som möjligt. Hjälpa dem att förstå varför borstning är viktigt och hur det håller tänderna rena. Upprätta goda tidiga vanor kommer att lägga grunden för ditt barn ta hand om sina tänder när de blir äldre.

Borsta efter äta klibbig mat. Mat som kola och taffy kan hålla sig till ytan av tänderna. Detta kan vara mycket skadligt för tänderna. Se till att du noggrant borsta bort rester så snart som möjligt. Dessutom kan du begränsa din konsumtion av dessa typer av livsmedel.

Kom ihåg att rengöra tungan. Du kan borsta tänderna regelbundet, men är du komma ihåg att hålla tungan ren liksom? Rengöring din tunga är viktiga, särskilt om du vill ha din andedräkt lukta ren och fräsch. Se till att skrapa eller, åtminstone, borsta tungan på en regelbunden basis.

Det finns så många tänder blekning produkter i butiker. Massor av butiker har tandvård sektioner, så du kan kolla några av dem ut. Välj något du gillar och kommer att hålla med. Varje produkt har olika riktningar, så Läs instruktionerna noga för att garantera att du får bästa resultat.

Du tandtråd? Tandtråd är avgörande. Tandtråd i områdena mellan var och en av dina tänder. De bakre tänderna kan vara ganska svårt att hantera. Om du har problem med tandtråd, prova en dental plocka eller floss innehavaren. Hitta tandtråd tekniker som fungerar för dig.

Besök din tandläkare regelbundet. Många människor är rädda för tandläkare. För din tandhälsa, bör du prova ditt bästa för att erövra denna rädsla. Inte bara besöka din tandläkare när ett problem uppstår. Om du har möjlighet, prova att schemalägga regelbundna tand rengöringar. Regelbundna cleanings och kontroller kan förhindra ett verkligt problem från att uppstå.

Använda känsliga tandkräm om du har känsliga tänder. Skadar tänderna om du dricker något varmt eller kallt? Om så, dina tänder är förmodligen känsliga. Det finns tandkräm på marknaden som kan hjälpa din känsliga tänder. Du använda den precis som du skulle någon annan tandkräm och kan uppleva mindre eller ingen tand känslighet.

Innan du besöker din tandläkare, skriv ner en lista över dina problem. Hos tandläkaren är det lätt att glömma dina frågor och funderingar. Om du har en lista, kan du få alla dina frågor besvarade. Besöket är en perfekt tid att fråga om tandhygien eller funderingar du kan ha.

Kontrollera ditt tandkött för tecken på karies. Det är här dina tänder är de mest sårbara eftersom det är där nerverna börjar. Om du inte genast frågor tuggummi, åläggas en rotfyllning att rätta till dem. Övervaka detta område så att du kan rapportera eventuella ändringar med din tandläkare så snart du märker dem.

När du har ont i munnen, har en tandläkare kolla. Du kanske har en böld i munnen som är en infektion under tandköttskanten. Detta kan lämna dig med stora hälsoproblem, särskilt om den hamnar i blodet. Få det behandlas idag.

Vi har saliv i munnen att hålla oss friska, särskilt stoppa både karies och även sjukdomar i tandköttet. Inte ha tillräckligt saliv kan leda till stora problem. Muntorrhet är ett symptom på vissa sjukdomar eller en bieffekt som kommer med receptbelagda läkemedel. Lyckligtvis finns det många olika produkter som kan hjälpa.

Borsta tänderna med bakpulver minst en gång i veckan. Bakpulver är ett naturligt rengöringsmedel som lämnar munnen ren och dina tänder vitare. Bakpulver är en stor icke slipande sätt att få vitare tänder. Det är också billigare än andra tandblekning metoder där ute.

Nu när du har hittat ut vad det tar för att ha dessa tänder i ordning, är det dags att du gjorde vad du behöver göra. Tänk på de råd som har sagt till dig så att du kan ha bra tänder i framtiden. Du kommer definitivt att tacka dig.