Tandvård

Lär dina barn att öva god munhygien

Lära barn att öva god munhygien är viktigt. Att hålla munnen och tänderna rena och fräscha sedan tidig ålder kommer att säkerställa en klarare och friskare leende och kommer att öka barnets självförtroende senare i livet.

Varför man bör sträva efter att anta god munhygien vanor

Underlåter att lära ditt barn att borsta sina tänder och rena munnen ordentligt vid tidig ålder så småningom kommer att leda till honom utveckla vissa hälsofrågor. Även om barn inte gör användning av sina permanenta tänder ännu, de bör lära sig att sköta tänderna mjölk med omsorg och uppmärksamhet. Således de kommer att utveckla en stadig vana att rengöra sina tänder, och senare de kommer att veta hur man ser efter sina permanenta tänder utan mycket av en insats.

Alla barn reagerar annorlunda på hans föräldrars ansträngningar att lära honom god munhygien. I de flesta fall är tidpunkten viktig. Vanligen råder barn höja specialister att särskilt processen bör läras ut så tidigt som möjligt.

• Föräldrar kan börja "borsta" barnens tänder vid ganska tidig ålder, för att säkerställa en god munhygien och att införa tanden borsta rutin för att deras barn. I detta fall dock uppnås att hålla tänderna rena inte genom faktiska tänder borsta utan genom torka barnets tandkött och utbrott tänderna med en våt trasa efter varje måltid.

• Vanligtvis faktiska tänderna borsta förfarande, som en del av den övergripande mun hygien rutinen, börjar någonstans efter den tolfte eller artonde månaden. I denna tidig ålder utförs borsta av föräldrarna, som också ger barnet med grundläggande instruktioner om hur du gör detta på egen hand senare.

Lite räcker långt med små barn så föräldrar måste vara mycket patient och ihållande i deras ansträngningar.

• I de flesta fall, föräldrar kan introducera tandkräm till barnet vid eller efter tre års ålder. De bör dock vara försiktig att använda bara en liten mängd tandkräm på borsten. Experter rekommenderar generellt, inte mer än en ärt sized boll av tandkräm för att användas med barn runt tre års ålder.

Det är viktigt att barnet förstår att tandkräm inte är mat, och att det inte bör sväljas men spottade ut efter borsta scenen.

• Under dessa första steg av mun hygien inlärningskurvan, föregå med gott exempel föräldraledighet är avgörande. Föräldrar bör borsta tänderna tillsammans med sitt barn att visa dem hur man faktiskt gör.

• De flesta människor vet att det är starkt rekommenderat att borsta tänderna i minst tre minuter. barn men vet inte detta. Specialtandläkare säga att kvaliteten på borstning är viktigare än tiden spenderar på en viss verksamhet. Med andra ord tänder borsta bör göras så gott som möjligt, även om det inte görs så länge som behövs. Viktigaste är inte att missa några bitar och bitar av mat fastnat mellan tänderna, särskilt när du rengör de svåråtkomliga molarer på baksidan av munnen.

Allmänt, är det OK för barn över fyra år att borsta tänderna på egen hand, under övervakning naturligtvis. Barn tandläkare rekommenderar övervakande barn när du borstar sina tänder upp till åtta års ålder.

Följa tipsen nedan är viktigt, och det kommer att göra processen för att upprätthålla en god munhygien mindre av en pärs för både föräldrar och barn:

• Ett barn bör lära sig att upprätthålla god munhygien är ett pågående och mycket viktigt åtagande.

• Kontrollera barnets tänder efter tandborstning, detta kommer att göra barnet förstå att god munhygien är viktigt och att mamma och pappa är ganska allvarligt om det (detta stärker också vana).

• Föräldrar bör lära barnen ordentlig tänderna borsta teknik. Flossing och mouthwashing är inte på menyn denna tidigt så föräldrar har alla möjligheter att lära sina barn att borsta sina tänder ordentligt.

God munhygien kommer inte bara bespara barnet från karies, dålig andedräkt och olika sjukdomar i munnen, men kommer också att öka sitt självförtroende.