Tandvård

Återskapa dina slitna främre tänder med kosmetisk tandvård

Anledningen till kosmetisk tandvård #1

Stärka tänderna

Ingen känner sig bra med en sliten leende med förkortad tänder. Och inte bara slitna tänder mindre än estetiskt ideal, de kan också vara benägna att känslighet. Individer med slitna tänder lycklig mindre än med deras leenden, och har också stå ut med dagliga twinges och smärta. Varma och kalla drycker är obekväm att dricka och glass är uteslutet!

Tänderna blir slitna när emaljen äventyras på något sätt. Detta kan vara ett resultat av för mycket läsk (syran urholkar emalj), trauma (en baseball bat att munnen inte kul för någon), hålrum, brist på näringsämnen eller andra frågor (som inte får tillräckligt fluor som barn under tand utveckling). Oavsett frågan är det vändbar med rätt behandling.

Anledningen till kosmetisk tandvård #2

Få ett vackert leende

Vi kämpar alla för att undvika ålderstecken på olika sätt. Medan den oundvikliga rynkor och linjer är frustrerande, är förebyggas markerar ålder ännu värre. Om de inte är nödvändiga, bör de spelar en roll i din yttre. En sliten, skadad tand är ett sådant tecken.

En full leende betyder stark hälsa, en viss nivå av omsorg med ens personliga utseende och en skicklig individ. Slitna tänder tenderar att framhäva andra tecken på ålder i ansiktet, att göra rynkor och lös hud ännu mer märkbar.

Utsidan är inte allt, men det är viktigt att du har ett vackert leende. När tänderna ser exakt ut som vill du dem, ditt leende funktioner som ett medel för kommunikation och en visuell skildring av din personlighet. Vad är ditt leende säger om dig? Är det vad du vill säga?

Ta kontroll över din tandvård situation att skapa ett leende som ser ut exakt som det ska-- och att skörda frukterna av ett förtroendeingivande flin.

Dentala bindning

Det snabbt och enkelt sättet att återställa tänder

Det finns både direkta och indirekta restaureringar. Limning är av tidigare lägret. Eftersom det är direkt, kan det vara ifyllda chairside, utan mellanhänder av en dental lab. Detta sparar tid, kostnad och energi. Och det arbete som levereras via dentala bindning är omöjlig att skilja från porslin restaureringar.

Bonding material är ett formbart harts. Det kommer att vara formad för att passa del av tanden som saknas, sedan tillämpas på området och härdade med låg energi laser. När din limning är på plats, kommer det blandningsolje med ditt leende. Och med rätt skötsel, dental komposit kan pågå i decennier.

Nackdelar med bindning

Medan limning är snabbt och enkelt, kan det lämnar något att önska. Limning kanske inte det rätta valet för dig om du söker något lite mer hållbara. Dental komposit är stark, men det är inte så långvarig som porslin. Om du vill att alternativet tunga, överväga faner eller kronor.

Tandvård faner

Vacker, smal Dental restaureringar

En fernissa skyddar och förstärker en tand genom att bygga en ny, emalj-liknande lager på tandens utsida. Faner är v-formad, och omfatta de främre och bakre sidorna av tänder. Till skillnad från limning, måste faner framställas i en dental lab. Det finns ett antal fanér material, men mest kosmetiska tandläkare kommer att rekommendera porslin. Dess estetiska egenskaper är otroligt liknar porslin, vilket resulterar i en naturlig och naturliga känsla leende.

För många patienter varit porslinsfasader ett spel-växlare. Tänder plågas av känsliga twinges och pågående smärta göra tandvård stressande och dagliga livet obehagligt. När faner steg i och skapar färskt, yttre lager, ingjuta de tänder med nytt liv.

Nackdelar med skalfasader

Tandfasader har en hållbarhetstid. Med rätt skötsel, de kan pågå i decennier - men de kommer så småningom att behöva ersättas. Och medan porslin är underbar, det är inte det mest hållbara dentala materialet på marknaden. Tänk vad du vill från din restaureringar avgöra om skalfasader är det bästa valet.

Tandkronor

Härdiga, tåliga restaureringar

Kronor beter sig på samma sätt till faner, men ersätta mer struktur. När tanden i fråga bär en hel del kraft (som i en premolarer eller molar), är det säkrare att återställa tanden med en krona. Tandkronor är mössor som passar över kvarvarande naturliga tänder att återuppbygga saknas tandsubstans. Dessa kronor kommer att vara noggrant konstruerade så att de mesh med ditt bett och ditt leende.

Tandkronor är en lämplig behandling för olika dentala problem. De är både funktionellt och estetiskt vackra. Dessutom kan att få kronor förbättra din munhälsa och stödja din ansiktsform.

Nackdelar med kronor

Kronor är en super hållbara sätt att återskapa dina slitna eller skadade tänder, men de har också en begränsad livslängd. Materialet i din krona kommer att göra en skillnad - medan Porslinskronor är mer estetiska, porslin-smält-till-metall kronor är mer varaktig. Tala med din tandläkare om dina alternativ.