Tandvård

Sporting skador och privat vård

Med den senaste trenden är, att passa och äta hälsosamt, fler och fler människor vänder sig till sport att komma i form. Faktiska sport spel är mycket lättare än strikt utövar regimer eftersom du har roligt och du inte tänker, "jag ska köra en extra några km så jag kan ha lite choklad."

Du bara tänker ha roligt och chatta med dina vänner. Ditt sinne är helt distraherad, så förlusten av vikt verkar som en extra bonus. Därför är det mycket mer fördelaktigt för dig.

Men, du kommer att hitta dig själv med fler skador mer ofta och det kan resultera i vissa skador som du behöver professionell vård för.

Kontakt sport för kontakt sport, du kan hitta dig själv med några brutna ben, muskel drar eller även förlust av tänder. För de första få blir det bättre om du får behandling på NHS sjukhus. Därför kommer du inte har några massiva räkningar att betala när du har behandling. Det är inte tillrådligt att söka privat hjälp för kroppen skador, om du inte betalar in en tjänst som BUPA. Som skulle göra det mer överkomligt.

Tandvård rekommenderas det att du går privat, särskilt om du har saknade tänder. Du kan få detta gjort på NHS, men du måste fortfarande betala. Behandlingen kan vara perfekt och de ersätta de saknade tänderna utan problem, men hur länge skulle de senast?

Fördelen med privat tandvård är att du kommer att betala mer, men du kommer att få en bättre kvalitet i vården. Implantat och ersätta tänder blir en högre standard för tillverkning och de kommer att ersättas snabbare.

Om du har en NHS tandläkare, då du måste vänta för ett inledande möte blir tillgänglig och du måste vänta på en plats att få tänderna gjorde och sedan införas. Detta ens nämna inte formar och röntgen innan arbetet utförs även. Du kan titta på ett helt år utan tänder.

Du kan gärna göra detta, men om de saknade tänderna, börjar påverkar din självkänsla och att du känner dig deprimerad, då är det värt att överväga kommer privat och med dem fast snabbare.

Team sport i lagsporter, du är mer benägna att få muskler, ben och ligament skador. Detta beror på att de är mer atletiska och du kan behöva köra en hel. Vissa skador kan vara att brosk och därför kan kräva kirurgi.

Du kan få dessa skador fast på NHS, men om de tror att skadan kan läka på egen hand och påverkar inte din förmåga att tjäna pengar, då de inte kan betala för operationen. Följden av detta är att du inte skulle kunna spela sporten igen.

Om detta är fallet för dig, ska du be om en second opinion och sedan kräva att du vill att operationen. De kommer sedan att sätta dig på en väntelista och eftersom skadan inte är livshotande, du väntar i år.

Om du tittar mot privat sjukvård, de kunde få du för kirurgi i några veckor och du kan spela igen i några månader. Ja, du kommer att behöva betala för det, men det finns betalningsplaner och du kan betala månatliga Premier för hälso-och sjukvård genom ditt arbete eller tjänster som BUPA. Men är det ditt val.

Du slipper gå privat och du kan gärna vänta på operation på NHS. Dock om du älskar sport, kan du vara villiga att betala pengar bara för att få tillbaka på spelplanen igen.