Tandvård

Vilka tjänster ger en akut tandläkare?

Flesta kliniker erbjuder larmtjänster till sina patienter, vanligen utan tidsbeställning. En akut tandläkare kommer att välkomna en patient som är i outhärdlig smärta, har förlorat en krona eller är det svårt att äta på grund av käken smärta eller trasiga tänder.

När du har lidit med en akut smärta i käken, tandkött eller tänder som har helt vänt ditt liv upp och ner, är det dags att kontakta din akut tandläkare på din tandvårdsklinik som kan ta hand om problemet så snart som möjligt.

Vad gör en tand akut?

En tand akut omfattar villkor som akut smärta i tandköttet, tänder och stödjande ben. Detta kan orsakas av förlust av en krona eller bro, bruten tand, tandvärk och svårigheter att äta, även om ingen smärta är inblandad. Tandvärk kan vara så smärtsamt det kommer att störa sömnen och varje dag normala funktioner som skola och arbete.

Infektioner såsom Odontogenic infektion som Periapikal abscess eller parodontala abscess är en snabbt sprider infektion som kan sluta hota din luftvägarna. Detta kan hända i personer med nedsatt immunförsvar som med en diabetiker och kan leda till en vistelse på sjukhuset om det inte behandlas.

Behandling av akut tandvård frågor

Varje behandling är orsaken släkt; vilket innebär vad har orsakat det initiala problemet påverkar hur en akut tandläkare kommer att behandla den. Till exempel för tand smärta, en aktuell antiseptisk får användas eller olja av kryddnejlika att hjälpa tråkig smärta medan orsaken behandlas. Tandkliniken kan rekommendera utvinning av trasiga eller ruttnande tänder och visdomständer, medan rotfyllningar kan hjälpa lindra smärta och rätta till problemet.

Om du har en infektion, inklusive svullnad och smärta kring en tand, din akut tandläkare kommer sannolikt att behandla infektionen innan utvinna drabbade tanden. En behandling av antibiotika och antiinflammatorisk kortikosteroid kan förskrivas för att få svullnaden ner och behandla smärta.

Flesta kliniker erbjuder akut tandläkare timmar utanför normala drift timmar, inklusive semester och helger. Det är möjligt att få i att se tandläkaren samma dag eller senast följande morgon.

Din akut tandläkare finns till för att hjälpa dig, så när du ringer förklara dina symtom så gott du kan. Detta kan bidra till din tandläkare vet vad problemet är och kan formulera en plan för att behandla den. Det är möjligt att fixa mest akut tandproblem om du kontaktar din tandläkare snabbt utan dröjsmål.