Tandvård

Invisalign: en annan anledning att Le denna alla hjärtans dag

Det fanns en tid när tanken på tandställning skulle skicka en våg av rädsla och avsky genom dentala patienten i fråga. Metall hängslen har ansetts vara pinsamt och fula i årtionden. De är ofta obekväma, även smärtsamma, och hindrar många från att gå till tandläkaren som behövs.

Skarpa kanter brukar repa och skär sidorna av munnen och tungan. För att räta ut tänderna, måste bärare besöka tandläkaren ofta för åtdragning som kan vara olidlig. Dessutom hängslen gör äta svårt, med vissa livsmedel tabu. Rengöring av tänderna ordentligt kan bli utmanande och risken för plack och dålig andedräkt är ökat.

Innovationer inom tandvården har nu skapat ett mycket bättre, säkrare och mer bekväm val. Att alternativet är Invisalign. Med Invisalign får du nästan osynliga uträtning enheter, som ger dig ett perfekt leende, smärtfri.

När du väljer denna metod leende korrigering, kommer du att få en serie aligners, att bäras i cirka två veckor. Invisalign aligners är gjorda av en form som vidtas av din tandläkare från din egen mun innan du börjar. Varje aligner skapas specifikt av din tandläkare att flytta tänderna, korrigera dem något över tiden. Invisalign aligners kan tas bort när du äter, dricker och borsta tänderna.

Det kan vara frestande att ta bort dem för andra tillfällen, till exempel sova, men det är viktigt att bära dem så mycket som möjligt. Hur ofta de är slitna avgör hur länge du blir det innan du har leendet av dina drömmar.

Fortfarande måste du se din tandläkare regelbundet för dem att övervaka dina framsteg med Invisalign. Det rekommenderas att du besöker tandläkaren minst en gång i månaden. Detta är bara så att de kan försäkra att du bär den korrekta aligner och framsteg. Precis som Invisalign själv, dessa besök kommer att vara smärtfri.

Den bästa delen av bär Invisalign är att det är mycket effektivt och kan arbeta i så lite som nio månader. Hur lång tid kommer naturligtvis beroende av hur mycket korrigering din tänder behöver och hur ofta du bära din aligners. Vissa patienter kräver längre för att uppnå sina önskade resultat. Om du är redo att ta reda på mer om Invisalign, boka tid med din tandläkare idag. Kontrollera att din tandläkare är certifierad av Invisalign i enlighet med få uppdaterad information samt bästa kvalitetsservice.