Tandvård

Vad du behöver veta om kokosolja dra

Vad drar olja?

Detta är en alternativ medicin som du sköljer munnen ut av swishing oljan runt (men inte svälja det) för 15-20 minuter dagligen (helst första sak på morgonen). Då spotta ut, skölj med varmt/hett vatten och/eller munvatten och avslutningsvis borsta tänderna.

Detta traditionella indiska Folk rättsmedel nämns i ayurvedisk text, Charaka Samhita. Detta system av medicinen (ayurvedisk) använder växtbaserade behandling, kost och Yogisk andning. Charaka Samhit som är den indiska medicinsk vetenskap serie består av 5 volymer.

Litteraturen beskriver olja dra som att kunna förbättra tandhälsan och eller behandling av systemiska sjukdomar som astma och diabetes. Även om det saknas vetenskapliga bevis som stöder detta, har vissa studier visat att olja dra minskar plack gingivit och dålig andedräkt.

En alternativ medicin som kan göras i avskildhet i ditt eget hem, tar 15-20 minuter, första sak på morgonen

Vilken sorts olja?

Du kan använda någon typ av olja för att olja dra. Vissa typer är dock bättre än andra. En viktig faktor är att du inte misstycker smak och lukt av olja du väljer.

Kontrollera också att den olja som du väljer är en bra kvalitet en. Helst en som är ekologiskt. Jag olja pull med Nutiva kokosolja eftersom detta är min favorit. Solros, sesam och även jungfruolja är dock bra att använda, också.

Någon form av olja är bra så länge det är en bra kvalitet en och du inte misstycker smaken och lukten av den.

Förmodligen är de bästa att använda sesam, solros, oliv, & kokos

Hur fungerar det?

Olja i munnen tillsammans med din saliv susande rörelse aktiverar de enzymer som förekommer som sedan kommer att dra gifter ur blodet. Dessa gifter är släpptes av kroppen och fångade av olja i munnen.

Även bakterier och toxiner i munnen som ännu inte har nått din kropp också håller på att dras i och fångade av oljan. Du faktiskt skyddar dig från att bli sjuk av svällning och bli av med denna bakterie.

När du är klar olja dra med kokosolja, eller någon annan typ av olja, måste du spotta ut och tvätta munnen grundligt. Oljan inuti munnen är giftigt och bör inte sväljas. Du kan skölja munnen med varmt/hett vatten och/eller munnen tvätta.

Enkel process: Swish oljan sakta i 15-20 minuter, spotta ut, skölj munnen, gjort.