Tandvård

Är alla tandvård recept verkligen nödvändigt?

Tandvård recept

Tandvård recept erbjuds för en mängd olika anledningar, antingen före eller efter tandvård. Många tandbehandlingar som att bekämpa olika muntliga villkor, eller lindra och kontrollera smärtan. Forskning visar dock att, överlägset, majoriteten av läkemedel som ordinerats av tandläkare är anti-biotics.

Smärtlindring och tandvård recept

Nästan alla dental människor upplever smärta i varierande grad, antingen före, under eller efter tandvård. Läkemedel rekommenderas att hantera smärta kan vara bedövningsmedel, som bedöva området, eller

smärtstillande medel, som är smärtstillande läkemedel. De vanligaste föreslagna analgetika är ibuprofen och paracetamol, men för verkligt svår smärta kan tandläkaren föreslå narkotiska analgetika som hydrocodone eller Vicodin. Kodein preparat som innehåller Paracetamol är dessutom mycket effektivt. Smärta som är kommit med av svullnad och svullnad, är vanligaste tandläkare förskrivningsrätt kortikosteroider som Orabase och Oralone.

Tandvård recept mot mun skick

Bra erbjudanden för tandläkare patienter ligger att lida av Gingivit, som är svullnad i tandköttet. En vanlig form av tandvård recept för detta är klorhexidin, som levereras antingen som en mun skölj, eller i en gelatin-fyllda chip, som sätts i tandköttet uttagen av drogen att släppas över om sju dagar. Ett ytterligare typiska mun villkor är oral thrush eller candidiasis, som tandläkaren kommer sannolikt att rekommendera antimykotika som Nystatin eller Mycostatin. Salagan eller pilokarpin kan förskrivas om en klient har upptäckts med muntorrhet.

Tandvård föreskrifter för vårdhygien

Det finns en mängd olika infektioner som kan hända klibba till tandkirurgi, som antibiotika kan föreslås. Dessa kan vara periodontala infektioner, infektioner runt visdomständer eller tandvård abscesser. Gingivit kan dessutom kräver antibiotika om det slutar att vara ulcerös.

De mest typiska anti-biotics i dental förskrivning är penicillin och amoxicillin. För folk som är allergiska mot penicillin, ordineras erytromycin normalt. För att behandla tandvård abscesser i mjuk vävnad och ben, särskilt de som inte reagerar mot penicillin, antibiotika klindamycin är vanligt förekommande för att vara effektiva, som man brukar använda för att behandla allvarliga infektioner orsakade av anaeroba bakterier.

Dock har man några större studier visar att antibiotika är vanligtvis overprescribed av tandläkare, eller rekommenderas olämpligt. Exempelvis kan tandläkare föreslå receptbelagda antibiotika för pulpitis, infektionen av massa vävnad i tanden som innehåller venen, och den vanligaste orsaken till tandvärk. De jämväl ofta förskriva dem för Periapikal infektioner eller bölder--dessa är infektioner som hända rätt inne i tanden. Dessa villkor är mest idealiska behandlas genom operation. Antibiotika kan vara exakt vad patientrequests, men kanske inte i de bästa av klientens hälsa.

Hålla tandläkaren informerade

För alla klienter som tandvård är det verkligen viktigt att informera tandläkaren om medicinska historia och några mediciner som patienten redan kunde ta. Vissa redan existerande hälsotillstånd, såsom hjärtsjukdomar, kan möjligen innebära orala läkemedel behöver inte tas, och vissa redan existerande läkemedel kan möjligen vara verkligt farliga om det kombineras med andra läkemedel. Levereras komplett medicinsk historia är känd, majoriteten av oral behandling prescribeds kommer säkert att bli fullt i patientens intresse, och fungerar till att erbjuda den bästa möjliga muntliga wellness.