Tandvård

Hur bli av tandköttsproblem

Hur bli av tuggummi Problem med professionell hjälp?

Hand om tandköttet är en viktig del av din totala hälsa munhygien. Friskt tandkött kommer att erbjuda tänderna bra stöd och dina chanser att utveckla några tandproblem är också avsevärt minskat. Ohälsosamma tandkött kan leda till ett antal dentala sjukdomar som påverkar dina tänder och munhälsa. Forskning tyder på att många kroniska sjukdomstillstånd är förknippade med tandköttsproblem.

Vad är tandköttssjukdomar?

Tandköttssjukdomar är inflammation i infekterade tandkött och det orsakas främst på grund av dålig tandhygien och bildandet av plack och tandsten. Låt oss ge dig lite information om plack och tandsten. Plack är en deposition av slem, bakterier och mat skräp som bildas på tänderna ytan. Plack när blir en hård insättning form kalkyl, brukar kallas tandsten. Det klibbar fast till vita och orsakar tandköttsinflammation.

Plack-associerade tandköttssjukdomar: gingivit och parodontit

Plack syns på tänderna yta mer än 7 av 10 vuxna och den kan tas bort genom ordentlig rengöring och borsta tänder. Nu, långsiktiga insättningar av plack och tandsten på tänderna eller under tandköttskanten orsakar tandköttsinflammation, en form av tandlossning. Det orsakar infektion och inflammation i tandköttet. Några av de vanligaste symtomen vid Gingivit är svullen och rodnad tandköttet, ihållande dålig andedräkt och munsår. Dessutom blöder tandköttet ofta när du borstar tänderna. Gingivit står för omkring 70% av sjukdomar i tandköttet.

Följande orsaker höja risken för tandköttsinflammation:

Dålig munhygien

Hormonella förändringar under graviditeten, puberteten, månatlig menstruation eller klimakteriet (det ökar tandkött känslighet)

Okontrollerad diabetes

Allvarliga infektioner

Dental sjukdom i släkten

Behandling

Det är viktigt att besöka en professionell tandläkare om borstning ensam inte kan bota gingivit. Din tandläkare expert kommer att undersöka din muntliga villkor effektivt, särskilt det svullna och mjuk, rödaktigt tandkött. I de flesta fall är plack och tandsten synlig vid basen av tänderna. Många tandvården kan be dig att göra en dental röntgen att kolla om sjukdomen har spridit sig till stödjande basen av tänderna. Vanligtvis använder expert tandvården skitiga tandkräm, en elektrisk tandborste och specialverktyg som kallas scalers att ta bort ackumulerade skräp. Processen är ofta betecknas som skalning.

Noggrann tandhygien är ytterst viktig efter behandling av tandköttsinflammation av professionella tandläkare. Förutom tandborstning och tandtråd, är yrkesmässig tandlokalvård minst två gånger per år ofta rekommenderas av tandläkare experter om Gingivit är svårare. Ibland antibakteriell mun skölj rekommenderas också av tandläkare för att förhindra återlämnande av gingivit.

Parodontit

Parodontit är en annan svår tandköttsinflammation som uppstår om gingivit inte behandlas korrekt. Det påverkar inte bara tandköttet men också vävnader att gå med tänderna och det understödja ben också. Tandlossning utvecklar ofta periodontal luckor mellan tandköttet och tanden. Om inte behandlas korrekt, tanden blir lös och så småningom faller ut.

Behandling

Specialist tandvård kan bota tandlossning effektivt. Erfarna tandvården allmänhet tillgång svårighetsgraden av denna tandköttssjukdomar genom att övervaka djupet av varje parodontala pocket som bildas mellan tanden och tandköttet. Sedan kommer han effektivt rengör den parodontala pocket bredvid en tand att ta bort plack och tandsten. En expert tandläkare med rätt skötsel kommer också jämna ut din tandytan vid tandköttet. Detta hjälper till att stänga av tandköttet på tanden och också döljer fickan.

Förebyggande

God tandhygien är det bästa sättet att förhindra alla former av sjukdomar i tandköttet.

Det är viktigt att borsta tänderna på ett korrekt sätt minst två gånger om dagen. Din tandläkare kan också rekommendera dig anti-plack eller anti-tandsten tandkräm beroende på din tandvård tillstånd.

Dental tandtråd är mycket viktigt att ta bort plack eller små bitar av mat som samlats mellan tänderna och under tandköttskanten. Är dessa områden inte tillgång till det manuella tandborsten.

Regelbunden borstning eller tandtråd, är det alltid rekommenderat att använda någon antiseptisk munvatten för att minska bildningen av plack orsakar bakterier i munnen.

Köp en tuggummi stimulator, en enkel anordning med en gummi tips som används för att rengöra och stimulera tandköttet för god cirkulation och även förhindrar tandköttsproblem effektivt.

Det är också viktigt att besöka en erfaren tandläkare för professionell tandrengöring minst varje halvår för att ta bort plack som kan utvecklas även efter noggrann tandborstning och tandtråd.

Framför allt en hälsosam kost som innehåller massor av mat berikad med antioxidanter och andra viktiga näringsämnen kommer att öka kroppens immun makt för att bekämpa bakterier bildas och anmärkningsvärt hjälper dig att skydda ditt tandkött och tänder.