Tandvård

Tandvård grunderna din tandläkare vill att du ska komma ihåg

Vår allmänna hälsa är ridning på våra hälsovanor, särskilt våra tandvård vanor. Enkla åtgärder vi som att borsta våra tänder kan betyda skillnaden mellan en hälsosam leende och en bruten. Här är de mest grundläggande saker som våra tandläkare aldrig vill vi veta:

1. korrekt borstning tekniker bör göras minst två gånger om dagen, ju mer desto bättre. Detta inkluderar att använda rätt typ av tandborste och tandkräm. Borsten på din tandborste bör vara mjuka nog för att inte orsaka blödande tandkött men det bör också vara fast nog inte att böja på bruk. En batteridriven tandborste kan effektivt ta bort plack från tänderna och gör att borsta lättare. Din tandborste bör hållas i en vinkel och bör sköljas noggrant direkt efter användning för att förhindra tillväxt av bakterier. En tandborste bör ersättas varje fyra till sex månader.

2. om du får ibland fast situationer där du inte borsta tänderna, vara säker på att alltid ha Xylitol i dina fickor. Tuggummi som har Xylitol kan effektivt minska bakteriell ackumulering i munnen.

3. undvika att få muntliga piercings. Detta är på inget sätt en överträdelse på din rätt att uttrycka sig själv, men piercingar är den främsta orsaken till orala infektioner, speciellt om det är en tunga piercing. Det är också den främsta orsaken till flisas tänder. Så Säg nej till muntliga piercings.

4. inte snåla på din tandläkare. En dålig tandläkare kan sluta för att vara dyrare än en bra. Tänderna bör prioriteras mer än alla din kosmetiska produkter. Träffa nya människor, kommer det första de kommer att märka att dina ögon och tänder-inte ditt hår eller din designer kläder och skor.

5. alltid fråga. Det finns saker som våra tandläkare inte kommer berätta för oss, antingen eftersom de glömde eller behöver vi inte vet så är det se till att rensa allt innan du får av kliniken. Frågor som försäkring är typ av knepiga så om du inte vill ha några oväntade räkningar som kommer din väg, räkna ut först. Chanserna är din tandläkare och hans personal vet inte vad din försäkring täcker. Detta gäller också känsliga frågor som om du har dålig andedräkt eller inte? De kommer aldrig att säga att munnen luktar funky, inte om du frågar. Inte bara är den typ av oförskämt att säga till någons ansikte att de har fått stinkande andedräkt, men det är också en besvärlig situation. Så prata det alla ut när du är där sitta ansikte mot ansikte med din tandläkare.

6. det är inte en bra idé att ta in bilder på kändisar och berätta för din läkare att ge dig de exakta uppsättningen tänder. Nej, inte kommer för att hända. Det finns andra saker att tänka på att välja en ny uppsättning tänder förutom en kändis perfekta tänder.

7. blödande tandkött är inte något att ignorera. Har kollat den.

8. tandtråd innan du borstar. Din tandkräm når dem svåra att nå områden mer om du tar bort matrester mellan tänderna förväg.