Tandvård

Tandvård kosmetisk kirurgi - tand justering

Det finns många anledningar till varför människor kan ha tänder som inte är perfekt justerade. Ärftliga orsaker kan relatera till utvecklingen av både käkarna och tänderna. Förhållanden såsom gomspalt kan leda till bettavvikelser. Genom tiden mänskliga käken har blivit mindre men har man ingen motsvarande förändring i antalet tänder närvarande. Ibland tänder är trångt och följande nödvändiga extraktioner de resterande tänderna behöver justering. Lika tänderna kan vara alltför stor i storlek och proportion till käken och på baksidan tänderna är ibland proportionellt mindre än käken. Olika stora käkar kan leda till en över eller under bettet vilket kan leda till justering frågor, som kan feljustering av jaws.

Tandlossning kan vara följd av trauma, sjukdomar i tandköttet eller dålig tandhygien. Det kan också resultera från undernäring. Vissa vanor som tummen suger och användning av nappar och nappflaskor kan påverka placeringen av tänderna hos barn. För tidig förlust av mjölktänderna kan ha en negativ inverkan på placeringen av permanenta tänder. Andra vanor som spik och lip bitande kan också påverka leda till problem.

Oavsett vad som orsakar den bettavvikelser kan det ha en stor inverkan på utseende. Ditt leende är en av de första saker som kommer att göra intryck på de människor som du möter varje dag och de flesta människor är angelägna om att ha behandling att anpassa sina tänder så att de inte längre känner sig själv medveten om deras leende.

Numera finns det innovativa justering behandlingar som passar olika åldrar. Cfasta är en av de populära alternativ. Cfasta behandlar övre och nedre sex framtänderna och så täcker de mest synliga områdena. Tydlig parentes används till tänderna och nickel-Titan ledningar används för att applicera ett lätt tryck på de parentes som snabbar upp behandlingstid. Styrkan är minimal vilket innebär att obehag nivåer också hålls till ett minimum. Resultat uppnås vanligtvis i cirka sex månader.

Invisalign är en annan populär metod för tand justering. När det är beslutat att det är en lämplig behandling för dig, intryck av tänderna tas och sedan digitaliseras. Anpassade gjort aligners är gjort för dig. De är gjorda av ett FDA-godkända polymer som är tydlig i utseende. Varje aligner bärs för cirka två veckor och sedan växlar till nästa aligner. De är slitna dag och natt och bara bort när du äter eller borstar tänderna.

Inman Aligner syftar till att behandla utskjutande eller trångt framtänderna. Aligner har nickel titanium spiralfjädrar som power aligner bågar som motsätter sig en annan och med tiden styra tänderna i önskad position. Resultaten kan ses i så lite som sex till sexton veckor.

Om du har frågor angående tand justering eller någon annan kosmetisk tandvård förfarande tveka inte att kontakta din valda kosmetiska tandläkare klinik. Så kommer du att kunna få all information du behöver och kan boka tid för ett inledande samråd bekvämt.