Tandvård

Varför är mjölktänderna så viktiga?

När din dyrbara lite en går genom tröttsamt barnsjukdomar, befinner inte du ofta dig frågar; "är det även värt det?" De flesta föräldrar underskattar betydelsen av mjölktänderna, som i deras sinne vet de att dessa tänder skulle få ersättas med permanenta sådana, förr eller senare. Men det är mycket viktigt för oss att förstå att primära tänder är de första stegen mot barnets glad oral hälsa. Läs om att veta allt om mjölktänder, deras verkliga innebörd och användbara tandvård tips.

Mjölktänder

Ditt barns första tänder starta beläggningsarbeten när han fyller 6 månader gammal. Medan detta har bildats redan när barnet är fött, börjar de bara att bryta ut från tandköttet nu. De två främre nedre tänderna är tänderna som kommer först. Nästa tänderna att följa är fyra övre framtänderna och de två andra botten tänder. Tänder brukar bryta ut i par, en på varje sida av ansiktet. Vid 3 års ålder, kommer att ditt barn ha cirka tjugo av dessa i sin mun.

Betydelsen av mjölktänder

Det är viktigt att ta bra hand om barnets primära tänder. Här är varför:

Stöd i smälta maten - friska tänder hjälp i den normala utvecklingen av käken ben och ansiktsmusklerna som tillåter barn att tugga sin mat. Utan dessa, skulle ditt barn har svårt att tugga sin mat och som kan leda till matsmältningsproblem och undernäring.

Fungera som utrymme maintainers - primära tänder hålla utrymme i käkarna för permanenta tänder som växer under tandköttet. Barn med saknade primära tänder, eller barn som tidigt förlorar primära tänder kan kräva en utrymme ansvarig, en enhet som används för att hålla den naturliga utrymmet öppen. Utan en ansvarig, kan tänderna luta mot det tomma utrymmet och orsaka permanenta tänder komma i krokiga. Detta kan leda till en tafatt leende och en felaktig bita.

Hjälpa tal utveckling - ditt barns tänder stöd i bilda ord och tala tydligt och snabbt. Förlora dem för tidigt kan påverka barnens tal mönster och också hans självbild. När detta blir rättas, med utvecklingen av permanenta tänder, ungen är redan 7-9 års ålder och det kan påverka hans självbild och självförtroende.

Ta hand om ditt barns tänder - om du vill veta hur man rengör tänder, du måste komma ihåg att borsta bör ha en strikt rutin i ditt barns liv, ända från början. När ditt barn har inga tänder, måste du fortfarande rent hans tandkött med en mjuk tvättlapp. Använd en mätare för att rengöra den första tanden som visas. Floss så snart två tänder visas sida vid sida. Använd en mjuk tandborste för att borsta barnets tänder när mer visas.

Kontrollera att du reglera dina besök till ditt barns tandläkare. Starta när han vänder 1. Undvik också att ge ditt barn sockerhaltiga vätskor att smutta på, i en nappflaska. Dessa vätskor sådan mjölk, saft osv, orsaka barnets tänder att röta mycket snabbare. Du måste se till att barnet börjar använda en kopp för att dricka så snart han kan sitta upp.

Nu vet du varför ta väl hand om de små små pärlor är så viktigt? Ta våra råd och har ditt barn muntligen pigga och glada!