Tandvård

Invisalign behandling: räta ut tänder utan tandställning

Även en tonåring skulle gå att ha ett leende fylld med fina raka tänder är ett underbart koncept. Men är tanken på att bära traditionella fäste och tråd hängslen för två år att uppnå raka tänder mycket svårare att få avtalet på.

Tonåringar fruktan bära hängslen - och för dem det gör besvärliga stunder som är naturliga för tonåringar att uppleva, ännu mer besvärligt.Inte bara gör mat fastna i parentes och ledningar, vilket gör det mycket obehagligt för bäraren, men det kan leda till plack ackumulering och ökad risk för karies.

För vuxna som arbetar som professionella, är traditionella hängslen ännu mindre genomförbara.

Tack och lov finns det en lösning på tänder uträtning utan sladdar och parentes! Invisalign är en tandreglering som använder en rad tydliga, flyttbara aligners att nafsa till plats på tänderna och med långsamma tryck, flytta tänder övertid till önskad plats.

Eftersom aligners är flyttbara, kan du fortsätta äta, tandborstning och tandtråd tänderna som du brukar!

Invisalign Process

Leta efter en tandläkare som är en certifierad Invisalign leverantör. Processen börjar med en konsultation där din Invisalign certifierad tandläkare kommer att avgöra om du är en bra kandidat för behandling. I vissa komplicerade tandreglering fall kan traditionella hängslen fortfarande rekommenderas. Om du är en bra kandidat för Invisalign, din tandläkare kommer att diskutera processen samt finansiella skyldighet och du ska vara beredd att göra ditt beslut.

Komma igång med Invisalign

Din Invisalign tandläkare börjar genom att ta intryck av dina tänder och att skapa en digital 3D-bild av ditt bett. Från dessa bilder kan din tandläkare börja kartlägga en exakt behandlingsplan. Från digital representation, kommer du att kunna se hur dina tänder ser ut i varje skede av behandlingen. När detta är gjort är det dags att beställa din skräddarsydda aligners och komma igång med behandling!

Vad är Invisalign aligners?

Invisalign labbet kommer att bygga din skräddarsydda aligners baserat på dina tänder intryck och din individuella behandlingsplan. Till skillnad från metall hängslen som ofta irriterar insidan av kinderna och tandkött, är Invisalign aligners gjorda av en bekväm att bära BPA-fri plast.

Helt enkelt bära aligners hela dagen och på natten medan du sover. Du är fri att ta bort aligners för upp till 2 timmar per dag. Så när du äter eller borste och tandtråd tänderna - ge ett tal eller är på väg att säga ditt bröllop löften, gå vidare och ta bort aligners!

Genom att bära din aligners, börja tänderna försiktigt och gradvis flytta in i en rätt rak och hälsosam position. Bäst av allt, märker människorna runt omkring dig inte ens att du genomgår en tandreglering - eftersom aligners är nästan osynlig.

Hur ofta behöver jag hälsokontroller under Invisalign?

De flesta människor antar att de kommer att ha konstant tandläkarbesök medan du gör Invisalign. Inget kunde vara längre från sanningen. Om varje sex veckor rekommenderas att besöka din tandläkare för en check-up.

Hur ofta ändrar jag aligners?

Ungefär varannan vecka, kommer att du bära en ny uppsättning aligners, går du till nästa steg i din behandling. Till skillnad från traditionell tandställning där du bara se resultaten i slutet, får du se hur mycket närmare du är till att ha friskare och rakare ler som återspeglar den leende du har drömt om i varje punkt i processen.

Hur länge är hela Invisalign behandling?

Invisalign behandlingar senaste vanligtvis ungefär ett år för vuxna. För tonåringar, längden på behandling är liknande till det av hängslen, upp till 2 år - men känner sig inte så länge. Eftersom din tonåring tänder inte kommer att omfattas av ledningar och konsoler, framsteg kommer att synas mycket förr och motivation är inbyggd i processen.

Del av ansvaret är upp till dig. För optimal framsteg behöver Invisalign aligners bäras 22 timmar per dag under hela behandlingen. Bär aligners kan mindre än detta fördröja din framgång.