Tandvård

Vad är tandvård faner?

Tandvård faner är ett relativt nytt framsteg i modern kosmetisk tandvård. Innan tandvård faner brukade kosmetiska tandläkare tandkronor ändra form och färg på en tand. Tandkronor kan användas för att omforma tanden att fylla ett utrymme, förlänga en tand eller även korrigera mindre tandreglering frågor. Nackdelen med en krona är att mycket av tandens naturliga struktur är förlorad för kronan.

Tillkomsten av dental faner kom flera fördelar att kosmetiska tandläkare patienter - den primära en är att faner kan användas kosmetiskt på ungefär samma sätt som kronor, men utan nästan lika mycket förlust av naturliga tandsubstans.

Vad är faner?

Tandvård faner är mycket tunn, anpassade utformade skal av tand-färgad material som täcker den främre ytan av tänderna.

De kan göras av porslin eller harts kompositmaterial. Porslinsfasader motstår fläckar bättre än harts faner och ser mer naturligt eftersom de reflekterar ljus mycket som emalj av naturliga tänder.

Harts faner har fördelen att vara tunnare och kräver därför mindre avlägsnande av tandytan. Det rekommenderas att du diskutera med din kosmetiska tandläkare det bästa valet av fanér för dig.

Fördelarna med tandvård faner

De tillverkade av porslin erbjuder en mängd fördelar jämfört med sammansatt bindning eller tandkronor.

När faner fortfarande erbjuda samma möjlighet att ändra en tandens färg och form som tandkronor, anses faner en mer konservativ behandling.

Precis som med porslin tandkronor gör användning av porslin i tillverkning av faner det naturligt fläcktålig. Porslinsfasader ser mycket naturliga och när den används på en enskild tand, porslinsfasader är färg som stämmer med angränsande tänderna för att ge dem en blended och naturligt utseende.

Vad tandproblem kan faner användas för?

Tandvård faner används av tandläkare för att lösa en mängd olika kosmetiska problem. Dessa inkluderar:

• Utformningen av tänder: tänderna kan förlängas eller förkortas för att göra leenden i förhållande till dina ansiktsdrag

• Utrymmen mellan tänderna: tänder kan utvidgas för att fylla utrymmen mellan tänderna

• Tänder färgning: vissa typer av tänder färgning, som fläckar orsakade av tetracyklin eller andra mediciner inte kan korrigeras genom tandblekning förfaranden. faner kan täcka denna typ av färgning

• Skadade tänder: denna kategori innehåller kantstötta eller trasiga tänder

• Krokiga tänder: mindre tandreglering korrigeringar kan göras med tandvård faner

Är du en bra kandidat för tandvård faner?

Det är viktigt att beakta de långsiktiga effekterna av någon kosmetisk tandvård förfarande. Exempelvis användning av tandvård faner är inte reversibel och även om de kan pågå en lång tid, som med någon tandläkare restaurering, de så småningom kommer att behöva ersättas.

Var noga med att fråga din tandläkare alla dina frågor om tandvård faner och avgöra om du är en bra kandidat för samma.

Följande är några ytterligare fakta om porslinsfasader som kan hjälpa till att guida en mer ingående diskutera med din tandläkare.

• Färg: om du planerar whitening dina tänder, gör detta innan det blir faner, då matcha blekt skugga av dina naturliga tänder till faner. De kan inte vara vit.

• Lämplighet: din tandläkare kommer att låta dig veta om inte du är en bra kandidat för faner. Ett par vanliga skäl för detta skulle kunna omfatta: ohälsosamma tänder med en otillräcklig mängd befintliga emalj på tandytan eller för människor som bita eller slipa sina tänder.

• Hållbarhet: faner är mycket hållbara, men bör de chip eller spricka, de är inte kan repareras.

Dental faner processen

Med porslinsfasader vanligtvis kräver tre möten på din tandvårdsklinik. Den första utnämningen är ett samråd att svara på dina frågor och utforma en behandlingsplan utifrån dina behov. Två ytterligare utnämningar kommer att behövas - en att förbereda tänderna och den andra att tillämpa din nya tandvård faner.