Tandvård

Bionic tänder

Praxis att använda implantat för att ersätta saknade tänder är fånga den snabbt. Den växande populariteten för denna procedur är på grund av alla media cover implantat har fått de senaste åren. De flesta patienter ser jag verkar ha viss förståelse för användning av implantat och deras fördelar. Det är förmodligen den viktigaste framsteg inom tandvården i de senaste tjugo åren, och fortfarande förbättra dagligen.

De mest anmärkningsvärda förbättringarna är lättheten att placering och förutsägbarheten i patientens resultat, vilket har varit det stora inflytandet bakom rörelsen av proceduren från det muntliga kirurg kontor till allmänna tandläkarmottagning. Patienter nicka försiktigt när jag berättar för dem att placera ett implantat är oftast lättare än att ta bort en tand - från både tandläkaren och patientens perspektiv. Men trots patientens tvivel om detta uttalande nästan varje gång patienten rapporterar att de hade mycket lite smärta efteråt, behöver ofta ingen smärta medicinering.

Som ordet sprider sig och människor bli bättre informerade om implantat, att proceduren bli en ännu mer populär. Jag har haft flera patienter begära att få sin fasta broar ersättas med implantat och andra patienter som ber att avstå från de traditionella rotfyllning och krona förfaranden och bara ta bort tanden och placera ett implantat (och många respekterade tandläkare föreslår detta också). Patienter med proteser med implantat gjort oftare, eftersom förfarandet blir mer överkomliga.

Jag kommer inte att få in de tekniska aspekterna av implantat i den här kolumnen eftersom det finns gott om information om förfaranden på internet. I grund och botten en liten Titan cylinder placeras in i området och tillåtet att sammansmälta med benet under flera månader. I vissa fall finns det ingen anledning att vänta och återställande kan placeras omedelbart, dessa en dag implantat kommer att diskuteras vid ett annat tillfälle. Restaurering av ett implantat efter det har säkringar med ben är ännu mindre komplicerat än traditionella kronor- och det innebär nr borrning!

Om du inte är bekant med implantat, bör du lära dig mer om dem. Din allmänna tandläkare kan förklara alla för- och nackdelar för din individuella situation. De flesta tandläkare som gör tandkirurgi klarar av att placera implantaten, men det kräver en stor investering i utrustning, förnödenheter och utbildning. Om din tandläkare inte förlägger implantat, kommer de att kunna hänvisa dig till någon som gör.