Tandvård

Varför min tandläkare kunde inte få mig stel

Det kan faktiskt vara en hel del skäl till varför en tandläkare är att bedöva en patients mun - Journal of American Dental Association (1991).

Varför dental injektioner ibland fungerar inte

1. anatomiska variationer- eller alla är lite annorlunda i begripliga ordalag. Skillnader mellan människor kan omfatta följande:

Att käken bloss ut bredare än andra (gör det svårare för tandläkaren att visualisera exakt där den nerv som behöver bedövande är), längre käken ben eller extra muskler eller fett runt käken, eller människor som har vissa saknade tillbaka tänder är också skäl som kan lura tandläkaren in tror en nerv är i en viss plats när det är faktiskt i en annan.

En annan faktor kan inkludera: anatomi av en ung person (skede av tillväxt) - variabel.

2. tandläkare fel - när ansåg att tandläkare är bara människor precis som resten av oss (fel placering av injektion [för långt åt sidan, för djupt, placeras i ett blodkärl], för lågt [hög] en dos av bedövningsmedel eller tandläkaren kanske bara inte håller måttet).

3. oroliga patienter - kan faktiskt tror att de kommer att känna smärta och att de inte är domnade nog (mind-över-frågan kan någon gång resultera i en situation där smärtan faktiskt blir en huvudfråga och är mer kraftfull som bedövningsmedel själv).

4. inflammation eller infektion - kan påverka hur bedövningsmedel arbete genom att göra det svårare att bedöva ett visst område i munnen (sura vävnad är svårare att bedöva på grund av det bedövningsmedel som inte tar effekt så lätt). Man tror också att när någon har drabbats av smärta under lång tid, eventuell ökad känslighet för smärta blir svårare att bedöva.

5. defekt narkos Solutions - kan räkna en hel del problem när domningar inte träder i kraft (defekt bedövningsmedel som har upphört att gälla eller felaktigt lagrade/tillverkas anestetika [varumärken är alltid en bättre insats för tandläkare att använda]).

Andra orsaker kan vara: att ha rött hår (rödhåriga människor är mer motståndskraftiga mot subkutan lokalanestetika - American Dental Association [de fruktar också tandläkaren mer]), och att ha gemensamma Hypermobilitet (lider av Ehlers-Danlos syndrom är oftast okänslig för tandvård lokalanestetika).

Slutsats: Genom att titta ordentligt efter sina tänder (rengöring dem efter varje måltid [Använd tandtråd minst två gånger om dagen], och har regelbundna kontroller) kommer att främja goda friska starka tänder och erbjuda den mindre chans att behandling kan behöva vara buret ut, vilket resulterar i - bedövande munnen inte är ett problem.