Tandvård

Tips om tydliga hängslen

Invisalign, känd som klart hängslen, är ett bra sätt att göra några smärre uträtning av dina tänder, men de är inte avsedda att göra stora korrigeringar att traditionella hängslen används för att göra. Därför är inte alla människor bra kandidater att få Invisalign, eller rensa hängslen, sätta på sina tänder. Du kan inte avgöra om de kommer att hjälpa ditt problem med consulting en ortodontist i frågan.

Hängslen kräver tandläkaren att tillämpa parentes och sladdar att hålla dem på plats. Ibland dessa lämnar permanent missfärgning på tanden de fästes, men med Invisalign aligners är klara så de är praktiskt taget osynlig för andra människor, och inte lämna märken på tänderna.

De tydliga tandställning är bekväm och smidig i handen, där de traditionella metall hängslen peta dig i munnen, och är mycket obehagligt för det mesta. Du tänder är galna e ont varje gång du går till tandläkaren och skärpts dessa hängslen så de kan flytta dina tänder längre, men det inte sker med de tydliga.

Du kan ta de plast hängslen ur din mun och rengör dem så det finns ingen lukt, men traditionella hängslen tillåta mat att fastna mellan tänderna och fästena och denna mat kan vara svårt att borsta bort. Partiklarna i livsmedel röta och de orsakar dålig lukt att avges från munnen.

När du får de Avtagbara hängslen får du äta något vill du, när du vill. När du har traditionella hängslen på tänderna måste du vara mycket försiktig med livsmedel som du äter eftersom vissa livsmedel kan skada din hängslen.

Dessa ser genom tänder plattång kostar lika mycket att traditionella metall hängslen kostnad. De kan användas för att korrigera avståndet mellan tänderna, rätt en overbites och under biter, och de kan användas när du har ett kors-bite eller ansamling av tänderna.

Om din aligners förloras eller bruten kan du få upp till sex gratis ersättare under tänderna uträtning processen. Du kan förlora dessa objekt eftersom du kan ta bort dem. Du behöver inte bära dem hela tiden så när du går till en viktig händelse, eller om du har ett datum du kan gå utan klamrarna på tänderna.

Du får gå till ortodontist mindre när du har de klar plast hängslen än när du har den traditionella metallfästena och ledningar. Med metallfästena och ledningar måste du gå till ortodontist varje månad att ha dem skärpt och se till att det finns inga problem. Med plast aligners behöver du inte se ortodontist som ofta eftersom enheterna inte är åtdragna på samma sätt, och de utgör samma faror för tänderna som de traditionella metallfästena och ledningar. Dessa enheter är perfekt för vuxna som vill få sina tänder rätades och vill inte metall mun utseende.