Tandvård

Tips om faner/lumineers

Faner/Lumineers är gjorda av samma material som alla andra porslinsfasader görs från. Faner kallas Lumineers är ett specifikt märke av porslinsfasader utformade för att placeras över naturliga tänder att förbättra vithet av ett leende, och utseendemässigt av enhetlighet i raden tand.

Porslinsfasader är normalt 0,5 millimeter tjock, men faner/Lumineers sätts på plats med hjälp av en speciell bindningmedel som tillåter dem att göras endast 0.3 millimeter tjock och fortfarande vara stark.

Alla dental faner görs från en typ av porslin som blandas med andra material för att skapa en stark beläggning som ser ut och känns som tanden material gör. Lumineers, utvecklat av Den Mart i Kalifornien, är tillverkade av Cerinate porslin som är en blandning av feldspathic porslin och leucit porslin. Dessa faner sätts med reparativ resin cement och självhäftande lim. Porslinet följer så väl att de flesta patienter kan förvänta sig deras faner att pågå så länge som tjugo år.

Lumineers versionen av dessa tand täcker kan vara billigare än den traditionella versionen är. När dessa objekt är placerade på tänderna finns det som måste ske för att få dem att hålla sig ordentligt. De traditionella versionerna av beläggningar krävs mer omfattande tandpreparationen före applicering och resultatet är mindre kostsamt förfarande avgifter när Lumineers används i stället för traditionella faner.

Faner är ett bra sätt att täcka en trasig tand som stör er. Många chip, eller bryta en tand och de dölja deras leenden efteråt eftersom de tror att den trasiga tanden gör dem ser ful. Användningen av porslinsfasader att täcka dessa enkla brister kan tandläkaren för att återupprätta förtroendet för människor, och stör de naturliga tänderna så lite som möjligt.

Dessa beläggningar kan placeras över tänderna som är missfärgade eller målat. Vissa människor har sjukdomar som kräver dem att ta mediciner som missfärga tänderna. Dessa människor får ofta de beläggningar som placeras över tänderna så att de mår bättre om hur de ser ut.

Dessa porslin beläggningar ser så naturligt att bara din tandläkare kommer att kunna säga säkert om du har dem eller inte. När skådespelare har att göra deras framträdanden ändra har drastiskt de dessa tand beläggningar sätta på plats för att hjälpa dem att göra så. Beläggningarna kan göra aktörerna verkar ha större tänder, eller ens ruttnade tänder. Detta hjälper dem att omvandla till den person de porträttera.

Dessa beläggningar kan också hjälpa människor som har allvarliga känslighet att hålla och kalla temperaturer. Vissa människor har tand känslighet som är så extrema att de känner stor smärta när de ler, eller äta eller dricka. Porslin lock över tänderna stannar nerverna i tänderna från känna kylan från mat eller dryck och kommer göra livet drägligare för folket.

Om du är missnöjd med ditt leende tala med din tandläkare om att få dessa beläggningar som placeras över dina naturliga tänder.