Tandvård

Tandimplantat processen förklarade

Ett tandimplantat är en av de bästa gåvorna till oss av modern tandvård. Det är nu möjligt att ha en ny tand implantat, som kan användas precis som en normal tand. Vissa människor, som hade gjort ett implantat som 40 år tillbaka, har det fortfarande på och de är uppenbarligen mycket nöjd med resultatet.

I denna process, först och främst lyfts luckan för att exponera benet. Benet är borrade för att förbereda det för implantat fixtur, som är platsen och sedan täcks med en täcka skruv. Detta täcker skruven är mycket tunn är bara täcker öppningen av tandimplantat. Luckan är sedan flyttas över implantatet. Efter en lämplig väntetiden, implantatet är utsatt, omslaget skruva bort och ersättas med helande cap. Vävnaderna flyttas sedan runt den helande cap och tillåts att läka. Efter en lämplig uppvärmningstid, helande locket tas bort och placeras crown basen och implantatet kronan på tandimplantat fixturen.

Vissa människor försöker undvika det tänkande att processen kommer att vara mycket smärtsamt. Om du kolla in videos som finns på YouTube på tandimplantat, då de kommer definitivt inte att göra en trevlig klocka! Men i praktiken processen är ganska enkel och smärtfri. Det tar ett par månader för tandköttet att läka innan implantatet kan förankras på det, men du slipper bära någon smärta under denna tid.

Om du planerar att ha ett tandimplantat i nära framtid, då inte bör du lyssna till skräckhistorier om dina vänner eller någon annan för den delen. Dessa berättelser är överdrivna och långt bort från verkligheten. De bara kommer att göra dig känna sig obekväm och kan även hindra dig från att ha ett implantat. Vad du behöver göra är snarare att hitta en lämplig tandläkare och han kommer att klargöra alla frågor och vila din ångest.

Kostnaden för behandling kommer att vara drygt tusen dollar. Hela processen tar cirka fyra månader. Även detta är en lång tid, men är slutresultatet tillfredsställande och långvarig. Du kommer att kunna använda din nya tand precis som dina övriga tänder. Om du tar rätt finns munhygien härifrån å, då det ingen anledning varför ett tandimplantat inte kan pågå för livstid.