Tandvård

Är helkeramiska tandvård kronor rätt för dig?

Under de senaste åren, har helkeramiska tandkronor popularitet ökat dramatiskt på grund av deras naturliga utseende och snabbare produktion. Men är de ett bra val för dig? Ta reda på de viktigaste fakta om dem och överväga deras fördelar och nackdelar att fatta rätt beslut.

Vad de är

Helkeramiska tandkronor fungerar på samma sätt som sina traditionella motsvarigheter som är gjorda av metall. Detta är mössor som är monterade över skadade tänder. På så sätt återställa de skadade tänderna sin form och funktion. Det speciella med dessa särskilda ersättningar är det material som de är gjorda av. De är gjorda av fast keramiska material. För närvarande, är zirkoniumoxid den vanligaste typen av keramiska material som används för tillverkning av dentala ersättningar.

Att göra och montering

Dessa ersättningar har traditionellt gjorts i laboratorier. Nu, de görs främst i tandläkare kontor med hjälp av CAD/CAM teknik. Denna teknik är baserad på 3D-design och utskrift. Det används för att göra kronor och andra ersättningar från block av zirkoniumoxid material.

Efter den ursprungliga tanden har rengjorts, omformas och avsmalnande, tagit intryck av tänderna. Intrycket är används för att återställa. Sedan är restaurering monterade över beredda tanden.

För- och nackdelar

Den största fördelen med helkeramiska Tandkronor är deras naturliga utseende. De ser ut som riktiga tänder och kan ge dig ett vackert leende. De är lättare än sina traditionella motsvarigheter och detta bidrar till bekvämligheten av patienten. Återställandena gjorda av detta material är helt biokompatibla. Tandköttet kan växa runt dem och skydda dem på plats ännu mer effektivt. Materialet kan inte orsaka en allergisk reaktion.

Den mer utbredda CAD/CAM-tekniken har gjort det möjligt för helkeramiska restaureringar produceras och monterade snabbare. De är gjorda i huset och detta förkortar tiden mellan det inledande förfarandet för att förbereda tanden och montering av kronan avsevärt. Detta minskar behovet av montering en temporär krona och ytterligare behandlingar. På samma gång, har för den innovativa tekniken att producera bäst passande restaurering, det att drivas av en professionellt utbildad och erfaren professionell med hög teknisk kompetens.

De helkeramiska ersättningar anses vara mindre starka och hållbara särskilt jämfört med sina motsvarigheter i metall. Denna uppfattning har förändrats som bättre material och mer avancerade teknik som används för tillverkningen av dessa kronor. De får en någonsin längre livslängd.

Sammantaget är helkeramiska tandkronor ett bra val så länge de är tillverkade av ett starkt och hållbart material av en erfaren professionell.