Tandvård

Saker att titta efter när du plockar en tandläkare

I allmänhet skulle det lämpligaste stället att påbörja din sökning vara med din allmänna läkare eller med de närmast dig. Familjemedlemmar, vänner eller medarbetare kan föreslå lämpliga tandläkare, särskilt om de fick betjänas väl av en viss en. En allmän läkare troligtvis vet seriös tandläkare i området och kan rekommendera något för dig. När det behövs, kan din egen läkare eller läkare remittera dig för att se en tandläkare. En behörig tandläkare utses antingen till DMD (Doctor of Dental Medicine) eller DDS (läkare i tandkirurgi).

Yrkeskvalifikationer

Hos någon tandläkare måste kunna informera dig om utbildning och kvalifikationer för tandläkaren. Om kontorspersonal visas obekväm när du svarar på dina frågor eller om du känner dig obekväm med svar, kanske du tror att söka vidare. Du kan också få information om kvalifikationerna hos en tandläkare från din försäkring transportföretaget eller den lokala dental society. De flesta specialitet tandläkare organisationer också lista alla sina medlemmar och respektive kvalifikationer. Fråga om de tillhör någon yrkessammanslutningar eller internationella organ. Till exempel, erbjuder International Journal of Dental Science och forskning en plattform för akademiker, kliniker och forskare inom tandvård att expandera sina professionella kunskaper och intellektuella horisonten för att uppmuntra förtroende och självförtroende i dental broderskap globalt. Har han eller hon bidragit till publikationer i välrenommerade tidskrifter i fältet som internationell tidning parodontologi och reparativ tandvård, en ofta citerad journal?

Din personliga komfort

Bland de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer en tandläkare är om du personligen känner dig bekväm i närvaro av att utövaren. Känner du dig fri att förklara alla symptom och ställa dina frågor och lufta dina tvivel om någon? Tror du att tandläkaren höra och förstå alla dina bekymmer? Är du bekväm be honom eller henne för lite smärta medicin eller ställa några frågor om en tandläkare förfarande?

Kontorstid och plats

Se till att deras tandläkarens eller klinik är öppen på de dagar och tider när det är möjligt för dig att planera din tid. Att välja en tandläkare som ligger nära din arbetsplats eller hem kommer att göra det komplicerat mindre för att schemalägga avtalade tider besök.

Få veta vad som händer ifall du fick ett akut tandvård behov, på natten, under en helg eller bara under vanlig kontorstid. En pålitlig tandläkare borde inte hänvisa dig någon annanstans som till en annan klinik eller sjukhus akuten. Du borde kunna få kontakt med din tandläkare på oavsett tid genom mobilen eller ringa deras Telefonpassning.

Kostnad konsekvenser

Detta är en viktig fråga. Till exempel erkänner att tandläkare ditt försäkringsskydd? De erbjuder olika alternativ för betalning som kreditkort, personliga checkar eller om de acceptera betalningsplaner? Vara uppmärksam att kostnaderna varierar av tandvård. Om möjligt, få uppskattningar före vad kan debiteras du för förfaranden som krönar, fyllningar eller rotfyllning förfaranden.

Certifieringar från licensiering styrelser

Alla läkare är normalt enligt lag skyldiga att registrera sig hos respektive organ i deras stater. Se till att tandläkaren registreras med alla obligatoriska organ. Till exempel för att praxis tandvård i Australien, en registreras med Dental styrelsen i Australien och måste följa bestämmelserna i hälso-utövare förordning nationella lagen Act från 2009.