Tandvård

Få tillbaka den leendet med osynlig tandställning

En färsk studie utförd av Australian Institute of hälsa och välmående upptäckte att av 5 15 åringar i Australien har en tand problem medan individer över 65 hade på genomsnittliga 23 tänderna påverkas av en dental komplikation. Konsekvenserna av detta är utan tvekan inte förlorat på möjligheten för många att Le.

Ett syrsatta leende som har raka tänder inte längre har att härröra från en mun som är full av oattraktiv fast tandställning. Förbättra fysisk självförtroende och självkänsla, erbjuder osynlig tandställning nu en estetisk och knappt synlig ersättning till de traditionella tråd och fäste hängslen. Också avancerad kallas klart hängslen, tydlig aligners har tillverkats utnyttja datorteknik som har förmåga att förutsäga din tand rörelse, vilket gör det möjligt för löstagbar tandreglering apparaten att successivt räta ut tänderna.

Behandlingsbara villkor

Denna klass av hängslen kan användas i behandling av följande villkor:

-Sneda tänder

-Överbett eller över jet

-Trångt tänder

-Brett placerade tänder

Det är viktigt att notera att dessa har utformats för vuxna och tonåringar som är äldre och rekommenderas inte för personer som fortfarande behålla mjölktänderna. Den australiska samhället Ortodonti har rekommenderat att en första utvärdering av en specialist och registrerade ortodontist utföras för barn i åldrarna 6 till 7 eftersom detta är den tid när de första vuxna tänderna normalt börja visas och när någon utvecklande tandproblem kan uppstå och därmed lättare att hantera.

Typer som finns

-Rensa Dental Aligners

De är löstagbara aligners skräddarsydd för dina tänder att erbjuda praktiskt irritation-fria förvaltning samtidigt ha minimala nivåer av obehag. De är nästan osynlig och minimalt invasiv. De kan tas bort för särskilda fysiska händelser, äta och dricka vilket gör dem lätt i tandborstning och tandtråd. Men eftersom de är flyttbara, de kanske kräver självdisciplin och mer motivation att bära dem konsekvent, förutom att vara är lättare att förlorar eller tappar bort.

-Keramiska hängslen

Kallas även rensa hängslen, de produceras kompositmaterial som är mer sprött och svagare än standard metall hängslen. De är större än metallfästena och behöver ligaturer eller små små gummiband för att hålla dem på arch kabeln. Eftersom dessa ligaturer är klar eller vit, kunde de fläcken.

Liknande metall hängslen, de är inte att tas bort tills behandlingen är klar. De kan generera några obehag och irritation förutom möjligen att tala, äta och vanliga tand vård svårt.

Att inte vara lika robust som metall hängslen, de behöver längre behandling perioder eftersom ortodontist kan behöva anbringa en kraft som är mer gradvis och långsammare så att inte överbelasta styrka kapacitetarna av konsolerna.

-Inside hängslen

Dessa få knutna till baksidan av tänderna så de förblir dolda ur sikte. Detta har gjort dem att vädja till personer som är vanligt i offentliga bländning och kanske känner självmedveten om bära hängslen. De är inte flyttbar.

Behandlingstiden

Australiska samhället för ortodontister (ASO) rekommenderar att tandställning förblir den mest exakta tekniken för att flytta tänderna. Det är generellt sett billigare och mer förutsägbart än de andra tillgängliga alternativ. Behandling längd kommer att bero på din individuella situation och typ av tandställning som du har på. På genomsnittet, hängslen används för mellan 18 och 24 månader, även om detta kan vara längre.