Tandvård

Förstå processen av tandblekning

Tandblekning är en mycket effektiv metod för ljusare färgen på tänderna utan att skada den eller att ta bort någon del av ytan. Enligt en rapport som publiceras i British Dental Journal i April 2005, nästan alla av blekning metoder idag arbete, eftersom den viktigaste faktorn för effektiviteten i all blekning eller tandblekning behandling är koncentrationen av agenten och exponeringstid.

Varför människor behöver det?

Som människor ålder, sina tänder kommer att få mörkare, delvis på grund av åldrande, men också på grund av vad vi dricker och äter, plus andra individuella vanor som rökning. Kaffe, te, rödvin, svarta vinbär saft och andra livsmedel och drycker som innehåller starka färger kan också ha viss effekt på den allmänna tänder färgen. Tänderna kan också börja mörkna på grund av användningen av vissa antibiotika. Vissa individer kommer naturligtvis att ha mer av en grå nyans än andra, medan flera andra kan ha vita fläckar på tänderna på grund av sjukdom eller vanliga karies.

Det finns flera skäl till varför någon kanske vill få sina tänder whitened. Vi alla skiljer sig åt. och precis som vår hud och hår skiljer sig, så gör våra tänder. Ytterst få personer har fått tänder som är lysande-vit. Tandsten kan också påverka dina tänder färg. Några kan ha fläckar under emalj omslaget eller små dental sprickor kan förekomma på tänderna som sedan ta upp fläckar.

Vad innebär det?

Den vanligaste metoden för professionell tandblekning blekning. Tandläkaren kommer att först bedöma dig att avgöra om tandblekning är lämpliga för ditt fall och även informera dig om tillgängliga alternativ.

Kanske är den mest utbredda typ av tandblekning en känd som "tandläkare-övervakad" tandblekning, vilket görs i hemmet. Här får du några gel brickor som innehåller särskilda gel som är gjorda för att passa inuti munnen liknar tuggummi-sköldar. Du följer sedan en hem rutin av tandläkaren.

Ett annat alternativ är "stol-side whitening". I detta fall, sätter tandläkare, terapeut eller tandhygienist en gel eller gummi sköld på ditt tuggummi skydd. Där efter de tillämpa den vitare produkten på tänderna med en bricka som är speciellt framtagen.

I majoriteten av tandblekning produkter är den aktiva ingrediensen vanligtvis vätgas karbamidperoxid mätt till lämpliga mängder. För exempel, den amerikanska Food and Drug Administration godkänner endast de geler som är under 6 procent väteperoxid eller 16 procent eller under av karbamidperoxid. På samma gång åsikter vetenskapliga kommittén för konsumentskydd i EU: s alla geler som innehåller högre halter än dessa inte vara säker.

Vad är eventuella biverkningar?

Efter eller under behandling, kanske vissa tycker att tänder har blivit ganska känsliga för kyla. Några andra kategori av patienter kan uppleva obehag i deras tandkött, lite ont i halsen eller få vita fläckar längs deras tandköttskanten. Alla dessa symptom är mer ofta än inte flyktig och bör försvinna efter ett par dagar efter behandling.

Brittiska tand blekning samhället betonar att det är viktigt för alla tandläkare terapeuter och dentala tandhygienister att genomföra lämpliga instruktioner i alla tand blekning tekniker så att de kan hjälpa att tillhandahållande av framgångsrika tandblekning för alla deras tandläkare patienter.