Tandvård

Förstå grunderna i tand kronor och broar

Broar och kronor är båda fast tandvård enheter. Att vara annorlunda från flyttbara enheter som proteser som kan tas ut dagligen och rengöras, både få permanent cementerade på befintliga tänderna och kan tas bort av en tandläkare.

En bro täcker öppningen mellan tänderna saknas. Det överbryggar"" klyftan. Efter att ha förlorat en tand, kan tandläkaren rekommenderar att du skaffar en brygga. En bro kan dessutom hålla de andra tänderna från att flytta ur position. När bron har lagts på plats, kommer att det fungera som liknar de ursprungliga tänderna. Å den är en krona i huvudsak en tand-formade mössa som blir placerade över din tand. Syftet är att skydda och stärka dental struktur. Majoriteten av kronor är beredda från en tuff, vit substans så att det verkar naturligt. Enligt American Academy of kosmetisk tandvård, Tandkronor är inte bara begränsas till att ersätta din naturlig tand, men kan vara så konstruerad ger ett bättre estetiskt utseende.

Hur broar och kronor görs

Före en bro eller en krona som görs, fick tanden minskas i storlek så att bryggan eller kronan är ordentligt passar ovanpå den. Avtryck tas därefter att ge en korrekt mögel för bryggan eller kronan. Om keramik/porslin är vad som kommer att användas för ditt fall, beslutar tandläkaren ordentlig skugga för bryggan eller krona gå med färg eller skugga för befintliga tänderna.

Utnyttja intryck av tand, skapar tand labbet sedan din bro eller krona enligt det material som anges av din tandläkare. Under tiden får en tillfällig bro eller kronan införas som täcker din beredd tand som den permanent som skapas. När den är klar och tillfälligt en bort, blir den nya en cementerad över beredda tanden.

Arbetet av broar

Om du råkar sakna en tand eller flera, kan föreslås en bridge. Luckor kvar av någon saknade tänder kommer i slutändan orsaka de återstående som att skifta in i de tomma utrymmena eller rotera leder till ett dåligt bett. Dessutom kan dental obalansen utlöses av de saknade tänderna orsaka ledbesvär och sjukdomar i tandköttet.

Broar är allmänt utnyttjas i ersätta en eller flera tänder som saknas. De få cementerade att dina naturliga tänder eller implantat som omger det lediga hålet eller gap. Liknar kronor, man har val av bron ämnen. Alternativ för material eller ämnen för att utnyttjas omfatta saknas plats för tanden, kostnad och estetik. Broar av keramik eller porslin kan anpassas för att passa din naturliga tänder färg.

Arbetet i kronor

En krona är anställd för att helt täcka skadad tand. Förutom att stärka en tand som är skadad, kan en krona utnyttjas för att förbättra dess form, utseende och anpassning. Keramik eller porslin kronor kan göras för att matcha din naturliga tänder nyans. Vissa andra material som används för att göra broar är guld, akryl och metallegeringar. Metallegeringar som rekommenderas för tänderna tillbaka är normalt starkare än resten. Ofta används är porslin som har varit bundna i en metall skal eftersom det är både snygg och stark. Tidning av muntliga vetenskap volym 12 2004 stater att, eftersom alla keramik eller porslin kronor erbjuder mycket estetisk tandvård restaureringar, deras rykte har vuxit med den stigande efterfrågan av många för kosmetisk tandvård.