Tandvård

Överväga den tandköttssjukdomar behandlingen rätt för dig

Även tandköttssjukdomar behandling är aldrig perfekt, finns det olika alternativ för att hjälpa dig hitta den som är bäst för dig. Vissa av dessa alternativ inkluderar receptbelagda läkemedel samt kirurgisk och icke-kirurgiska procedurer. Tala med din tandläkare professionella om din situation och de lösningar som kan vara bäst för ditt specifika problem. Här är några av de mest populära alternativen:

Läkemedel

Din tandläkare kan rekommendera antibiotika att använda i kombination med en annan tandköttssjukdomar behandling för att minska eller eliminera bakterier associeras med frågan. Vissa kan också förskrivas till kontroll plack och Gingivit, vilket kan leda till sjukdomar i tandköttet. Antibiotika kan komma i form av en mun skölj eller som ett chip som med jämna mellanrum släpper medicinering. I stället för (eller utöver) den receptbelagda läkemedel, din tandläkare professional kan rekommendera ett märke av tandkräm som innehåller fluor och ett antibiotikum att minska plack och gingivit.

Icke-kirurgisk

Din fråga kan vara liten nog att behandlas effektivt med en icke-kirurgiska ingrepp, såsom regelbunden tandvård kontrollera ups och skalning och root hyvling.

Regelbunden tandvård kontrollera ups - det rekommenderas att alla får regelbundna hälsokontroller två gånger om året där en tandhygienist tar bort plack och tandsten som naturligtvis bygger upp och hårdnar på din tandytan. Om du har tecken på tandköttssjukdomar, kan behandling innebära att få en professionell städning oftare.

Skalning och Root hyvling - även detta är en icke-kirurgisk process, lokalbedövning ges eftersom det innebär skrapa bort plack och tandsten, samt utjämning den ojämna fläcken på som tanden rotar. Detta hjälper till att ta bort bakterier och ger en renare yta för tänderna. Denna process görs vanligen om du har härdat plack under tandköttet som måste tas bort.

Kirurgiska

Om drog- och icke-kirurgisk tuggummi sjukdom behandlingar inte har fungerat eller frågan är mer allvarliga, kan din tandläkare rekommendera en kirurgiska alternativet. Några exempel är:

Klaff operation - i denna process, parodontolog hissar tandköttet tillbaka så tandsten kan tas bort. Ibland är skadade ben ytan jämnas. De är sedan placerade så att de passar noga runt tanden, minskar storleken på utrymmet mellan två. Detta minskar de områden där skadliga bakterier kan växa, vilket kan leda till parodontala problem.

Bone Transplanterad läderhud - om din fråga innehåller ben försämring, din tandläkare kan rekommendera ett bentransplantat. Fragment av egna ben, ett syntetiskt ben eller ett donerat ben används för att ersätta de skadade områdena och tjäna som en grund för återväxt av ben.

Guidade vävnadsregeneration - om benet stöder tänderna förstörs, har du den här proceduren för att stimulera ben och vävnad tillväxt. Det görs oftast i kombination med flikkirurgi och omfattar att infoga ett litet nät-liknande tyg mellan ben och vävnad. Detta styr tillväxten av vävnaden.

Ben kirurgi - denna process görs vanligen när det finns måttlig till svår benförlust. Benet är faktiskt omformas för att minska kratrar, vilket gör det svårare för bakterier att växa.

Vänta inte att prata med din tandläkare professionell när du tror du är i behov av tandköttssjukdomar behandling. Om inte behandlas omedelbart, kan det leda till allvarliga hälsoproblem.