Tandvård

Vad du behöver veta om invisalign behandlingsprocessen

Invisalign fungerar som ett mycket användbart och effektivt behandlingsalternativ för enkla malocclusions. Förutom att behandla dina tandproblem, apparaten ger många andra fördelar, inklusive: användarvänlighet, överlägsen munhygien, slitage och utmärkt esthetic. Det har dock sina begränsningar.

Invisalign behandlingsprocessen

Om du får en konventionell fast tandreglering apparat eller invisalign, förblir diagnostiska preparatet densamma. Sådan en förberedande fas omfattar:

-En första bedömning av bettavvikelser.

-Diagnos till speciella tillstånd.

-Planera behandling behövs.

-Slutföra förbehandling records, som inkluderar bettregistrering, panoramautsikt och laterala kefalometriska röntgenbilder polyvinyl sloxane intryck och bilder.

En tydlig ändring inträffar under behandling, whereby kliniker har en begränsad roll att spela under behandling med invisalign, till skillnad från behandling med fast Ortodontisk apparater. För de genomskinliga plast hängslen ingår förbehandling poster i en simulerad virtuella behandling som är formulerad med 3D CAD-CAM-teknik. Därefter bedöma kliniker virtuella behandling set-up för att utvärdera lämpligheten av den föreslagna slutliga placering av dina tänder.

En läkare kan bara ha ändringar tillämpas på virtuella behandling set-up innan aligners görs. Därför skulle flera extra apparater behövas för en mer exakt behandlingsplan, ifall aligner är inte tillräcklig. Ytterligare justering och tillverkning av helt nya uppsättningar av aligners får dock tillämpas för att uppnå denna exakta behandlingsplan.

Vilka villkor kan behandlas?

En 2003-rapport som publicerades i Journal of tandreglering Research innehåller nyttiga insikter om framgångarna med invisalign apparater vid behandling av olika tandproblem. Sådana tandproblem inkluderar:

-Mild återfall efter fast-apparat terapi.

-Milt malaligned malocclusions som normalt har trängsel eller avstånd, från 1mm till 5 mm.

-Icke-skeletalt trängd valv som kan utökas genom begränsad deponering av dina tänder.

-Djupt överbett problem, såsom klass II division 2 malocclusions. I tillämpliga fall innebära överbett som kan minskas genom befordran av framtänder eller intrång.

Vad kan inte behandlas?

Precis som varje annan form av behandling har aligners också vissa begränsningar. Olika villkor kan vara svåra att behandla med apparaten eller kan även vara kontraindicerat. Dessa inkluderar följande fall:

-Valv som har flera saknade tänder.

-Skelett anterior-posterior avvikelser som överstiger 2 mm.

-Överdriven instanser av kröna och avstånd mer än 5 mm.

-Centric-ocklusion och centrerad-förhållandet avvikelser.

-Främre och bakre öppna biter som måste stängas.

-Allvarligt roterade tänder mer än 20 grader.

-Extrudering av tänder.

-Tänderna uppvisar korta kliniska kronor.

-Tänder som är allvarligt tippas (mer än 45 grader).

Förutom inneboende förmåga och begränsning av aligners spelar patienternas motivation en nyckelroll i framgångsrik behandling. Detta är på grund av att sådana apparater är avtagbara, till skillnad från konventionell tandställning som är fast på plats. Du bör också vara ganska förtjust i lämplig placering av din osynlig tandställning, eftersom deras öppenhet gör dem lätta att tappar bort. Faktiskt avslöjade en 1998 studie, publicerad i Journal eller kliniska Ortodonti, att en sjättedel av patienter med hjälp av osynlig liknandebruksföremål förlorat dem, främst på grund av sin öppenhet och att vara flyttbara.