Tandvård

Behandling av sjukdomar i tandköttet (tandlossning)

Gum sjukdom (tandlossning) är oftast orsakas av en ansamling av plack i sjukdomen. Det är ibland en avancerad form av Gingivit, som är en inflammation i tandköttet.

Förutom plack orsakas parodontal sjukdom av bland andra faktorer, rökning, inte tandborstning och tandtråd på en daglig basis och genetisk disposition, som sätter dem med anhöriga som har utvecklat parodontit före en högre risk att få det.

Australian Institute of Socialstyrelsen sammanfattar arten av sjukdomen som bakterie som orsakat, där bakterier påverka tandköttet, djupare bindväv och käkbenet.

Symptomen är:

• Röd, känsligt tandkött med svullnad i de flesta fall.

• Kronisk dålig andedräkt.

• Receding tandkött.

• Djupa fickor bildas i slemhinnan mellan tänder och tandkött, som kan fylla med pus.

• Blödande tandkött under och efter att borsta tänderna.

• Lös eller flytta tänderna.

• Förändringar i sättet tänderna passar ihop när bita ner.

Australian Dental Association förklarar syftet med behandlingen att förhindra befordran av sjukdomen, och det är en livslång verksamhet.Behandling kan vara kirurgisk eller icke-kirurgiska enligt The American Dental Association.

a) icke-kirurgiska innebär

I. skalning

Syftet med denna process är att skrota bort plack på ytan av tänderna. Ett instrument som kallas en scaler används, och i andra fall en elektronisk anordning (en Ultraljuds/sonic skalning), är att föredra eftersom det är snabbare och gör processen mer bekväm för en patient.

II. Root hyvling

Detta är skalningen roten på tanden snarare än ytan, att motverka ackumulering av tandsten.

III. antibiotika

Dessa läkemedel döda plack-bakterier. De kommer i form av munnen sköljningar eller geler som tillämpas på de parodontala fickorna för att främja läkning av vävnader och muntliga tabletter för att kontrollera bakteriell infektion.

De två processerna för skalning och root hyvling är allmänt känd som djup rengöring.Dessa används när en patient har en mild eller genomsnittliga fall av sjukdomar i tandköttet. Ingen ytterligare behandling behövs vanligen när denna process är uttömmande, och patienten behöver bara underhålla utmärkt munhygien praxis efteråt, för att se till att de uppkommer.

b) kirurgiska medel

Kirurgi behövs när icke-kirurgiska medel inte läker parodontala fickor skapad av plack orsakar bakterier eller vid svår tandlossning.

Processen är invasiv som kirurgen har att nå under tandköttet till roten av tänderna där plack och tandsten har bildat, och bakterierna har helt förstört ben och vävnad som håller tandköttet på plats. Det är intressant att notera att tandsten (calculus) en uppbyggnad av plack, är hårdare än ben.

Ben och vävnad transplantat och gingival flikkirurgi är de vanligaste typerna av operationer.

Bone Transplanterad läderhud återuppbygga eller omforma ben, medan vävnad transplantat används för att fylla på den plats där tandköttet har dragit sig tillbaka och täcka rötterna eller utveckla tandköttet.Vävnad stimulatingproteins ges också för att stimulera kroppen att återskapa förlorad vävnad och ben.

Flikkirurgi minskar djupet av fickor bildas, därför minska det område som bakterier upptar. Förfarandet innebär att vika av tandköttet att nå roten av tanden. Tandsten rengörs sedan fickorna fyllda. Sedan sys tandköttet tillbaka på plats.