Tandvård

Överraskande fakta om dental ångest

En rapport som publicerades i 2010 på den australiska Dental Journal visade att ca 16% av alla vuxna i Australien har en hög tandläkarskräck. Sådan tandvård ångest kanske inte verkar vara en stor fråga, men den har stora effekter på hälsan hos många australier.

När någon är rädd för att besöka tandläkaren, skulle han sluta med sämre oral hälsa samt besöka tandläkaren mindre regelbundet. Detta är typ av människor som helt enkelt inte visar upp för sina schemalagda möten med tandläkaren eller ens Avbryt sådana utnämningar.

Varför människor är rädda för tandläkare

Människor som är rädda för tandläkare har varierande skäl för deras rädsla. I vissa fall har vuxna fortfarande smärtsamma minnen, etsade inom deras sinnen, dåliga erfarenheter de gick igenom när du besöker tandläkaren under deras barndom. Faktiskt kan barn vara djupt påverkas av smärtsamma erfarenheter av un-empatisk tandläkare, som kommer att fortsätta in i deras vuxna år.

I andra fall kan vissa människor har den felaktiga uppfattningen att tandvård skulle skada. Tandvården är lyckligtvis alltmer medvetna om deras patienters rädsla. Tandläkare är att anta effektiva, patient-vänlig strategier för att ge stressfri och mild tandvård till alla patienter.

Genom olika metoder, kan tandvården effektivt identifiera och motverka dental ångest hos patienter.

Vikten av tandläkare besök

En insikt om betydelsen av regelbunden tandvård hälsokontroller kan hjälpa dig att övervinna din rädsla. Tillgång till tandvård är avgörande för att säkerställa god oral hälsa. Ja, American Dental Association rekommenderar att vuxna bör ha en dental besök minst en gång inom en 6-månadersperiod.

Du bör inse att tandläkare inte bara behandlar munhälsa frågor. De serverar också den viktiga rollen för att hjälpa dig att underhålla friskt tandkött och tänder. Detta innebär att regelbundna tandvård besök kommer att göra dig mindre benägna att dålig munhälsa.

Andra skäl för att undvika tandläkare

Rädsla är inte den enda anledningen till varför människor undvika tandläkare. Många andra skäl finns, inklusive kostnad begränsningar. En 2011-rapport som publiceras i den australiska Institutet för hälsa och välbefinnande visar att mer än en tredjedel av australiska dentate vuxna antingen försenas eller helt undvika besöka tandläkaren på grund av kostnaden frågor.

Inte ha tandvårdsförsäkringen är en annan faktor som bidrar till undvikande av dental besök. En 2011 studie av Australian Institute of Socialstyrelsen visar att fördubbla andelen oförsäkrade vuxna (45%) undvikas besöka tandläkaren, jämfört med försäkrad vuxna (22,9%). Detta understryker den avgörande roll som försäkring spelar i oral hälsa. Upfront hinder, i synnerhet, är en potentiell barriär som försäkring kan bidra till att övervinna.

Patienten apati är en annan aspekt som bidrar till undvikande av dental besök. Sådan en likgiltighet för tandvård kan inverka negativt på oral hälsa.

Det finns också fall där människor bara besöka tandläkaren som en sista utväg. Gå för regelbunden tandvård hälsokontroller, besöker de bara tandläkaren när påverkas av särskilda dental frågor. Detta är inte lämpligt eftersom förebyggande av tandproblem (som möjliggjorts genom regelbundna tandvård besök) är en mycket bättre munhälsa plan jämfört med behandling av tandproblem.