Tandvård

Ett förebyggande program

Förebyggande tandvård är en av de bästa sätten som du kan ta hand om dina tänder och hålla dem frisk. Denna praxis bidrar till att undvika tandköttsinflammation, hålrum, emalj bär men framför allt dessa, förebyggande hjälper till att undvika allvarliga och kostsamma tandproblem. Denna form av tandvård kommer i många former, såsom årliga dental rengöringar och daglig borstning. Dessa är aspekter som är utformade för att säkerställa att dina tänder är ren, stark och vitt hela tiden. Barn behöver utbildas om vikten av god munhygien så tidigt som möjligt.

Är förebyggande verkligen nödvändigt?

Om du inte visste, hjälper förebygga undvika allvarliga och kostsamma tandproblem. Om du inte tar väl hand om dina tänder och hantera dem ordentligt, kan du hamna slösa en massa pengar på tandvård tjänster i framtiden. Nu för tiden, hela munnen återuppbyggnaden kostar en massa pengar och det är inte något som du skulle vilja gå igenom. Genom att anta det rätta förebyggande programmet, kommer du att kunna skydda dig från sådana orimliga kostnader för tandvård.

Förebyggande tandvård idealiskt betonar behovet av pågående hygieniska rutiner och daglig praxis som är associerade med att förebygga karies.

Tidiga förebyggande

Det är alltid viktigt att börja tand rensningen så fort tänderna börjar att utveckla. Föräldrar uppmanas att ta sig i akt av dessa riktningar så att deras barn inte utvecklar komplikationer vid en tidig ålder. Det är viktigt att besöka en pediatrisk tandläkare i tidigt skede av livet för att se till att oral hälsa upprätthålls från den första etappen.

Strategier för att anta i detta förebyggande program

Förebyggande munvård program för både vuxna och barn inkluderar en rad tjänstgörande och hem-baserade aktiviteter. Dessa inkluderar;

På hem munhygien

Fluor användning

Näringsriktig kost

Regelbundna tandvård besök

Dental rengöring och screening

Röntgen

Mun vakter

Undvika att röka och dricka samt god oral hälsa

De flesta experter förespråkar för korrekt patientutbildning från de tidigaste av skeden. Detta informeras av faktumet att patienter som förstå resultatet av dålig tandhälsa är bäst lämpade att se tandläkare och förhindra att sådana problem uppstår.

Användning av fluor för att förebygga tandhälsa komplikationer

Fluor finns främst i två former, nämligen systemisk och aktuell. Aktuell fluorider bidra till att göra befintliga tänder resistent mot röta genom att främst förstärka dem. De innehåller element som tand pastor och professionellt tillämpad fluor terapier.

Å andra sidan, är systemisk fluorider intas och tas till boj kroppen där de används i bildandet av tand strukturer. De kan också ge aktuell skydd med tanke på att det finns fluor i saliv. Dessa typer av fluorider inkluderar fluor kosttillskott och allmän vattenfluoridering.

Finns det några fördelar av detta förebyggande program?

Som förebyggande hjälper till att undvika allvarliga och kostsamma tandproblem, finns det andra fördelar också. Med tanke på det faktum att oral hälsa är kopplad till allmän hälsa, förebyggande tandvård är stort väsen att övergripande välbefinnande. Orala sjukdomar kan störa äta, tala och dagliga aktiviteter och även självkänsla. I kids, kan svår röta leda till effekter på tillväxt och utveckling.