Tandvård

Vad är iv sedering?

Vad är det exakt?

Gillar ingen att gå till tandläkaren, men att vara utslagen varje gång du behöver arbete kan vara dyrt! Nu med alternativet för IV sedering, kan du få ditt arbete i en snabb, ångest gratis besök. IV sedering, aka "sedering" är en kombination av mediciner som tillåter för en patient att vara vaken under ett förfarande, men kanske inte nödvändigtvis minns allt som hänt. Efter något arbete har slutförts, är patienten kom tillbaka mer medvetna, men med liten eller ingen minnesbild av behandlingen gjort. Kombinationen av läkemedel orsakar sedering samt en narkos; dock administreras muntliga anestesi fortfarande för att försäkra 100% anestesi för patientens komfort.

Som bör sederas?

Tyvärr inte allas ålder eller hälsa tillåter oss att göra IV sedering på kontoret. Ännu, lustgas och vissa orala läkemedel kan avsevärt hjälpa minska stress och göra för en trevlig dental erfarenhet. Diskutera med din läkare på din nästa dental möte. De särskilda personer som kan ha stor nytta IV sedering är:

Patienter med hög dentala/doktor ångest

Små barn med tandvård. Det är viktigt för barnets upplevelse i tandläkarens vara positivt, särskilt i unga år. Barn som behöver en hel del arbete, eller som har haft traumatiska upplevelse innan skulle gynnas av sedering.

Allra vanligaste, visdomständer borttagning eller andra extraktioner

Före behandling med lugnande medel

På grund av typ av mediciner som vi använder kommer vi vill ha all nödvändig information om det förfarande som samlats in före utnämningen. Om utnämningen är att ta ut visdomständer eller göra flera fyllningar på en gång, kan tandläkaren rekommenderar att patienten komma i innan att vara drogad för att ta nödvändiga röntgen och göra en tenta. Inget arbete kommer att ske den dagen, bara samla in information om patienten innan de är drogad.

Som patient, se till att din läkare är medvetna om några mediciner som du tar på en daglig basis. Även om din hälsa är i fråga, kan du läkare kräva att du får godkännande från din läkare före din sedering.

Dagen för din sedering, rekommenderar vi att patienter inte äta eller dricka någonting (förutom vatten) 8 timmar innan att vara drogad.

Behöver jag en drivrutin?

Varje patient reagerar annorlunda på sedering, men finns kvar i kontoret tills de kan gå med lite hjälp till bilen, men under inga omständigheter får köra sig hem. De kommer att behöva ha en drivrutin för att plocka upp dem och köra dem hem. De blir inte fullt medveten direkt efter ingreppet och kanske vill gå sova när de har fått hem tills anestesi har helt försvunnit.

För mer frågor om IV sedering, ska du ringa din tandläkare.