Tandvård

Hur till hindra dental karies

Tandvård håligheter, ofta resultatet av karies är en naturlig faktor som uppstår hos alla människor. Dock uppträder beroende på hur mycket vård som du ger till dina tänder, tandvård håligheter vanligtvis under olika perioder för olika människor. För barn som äter mycket sötsaker, är dental karies kan uppstå vid en tidig ålder om de inte skyddar sina tänder genom att borsta dem på morgonen och på kvällen. Likaså tandvård håligheter kan också uppstå i unga människor, och är en av de främsta orsakerna till förlust av tänder. För att förstå hur man tar hand om dental verksamhet, är det viktigt att först förstå vad som orsakar dem.

Orsakar

Bakterier lever oftast i en persons mun. Bakterierna är ansvarig för att omvandla mat till syror. Mat bitar, blandat med syror, bakterier och saliv kombineras, vilket resulterar i bildandet av ett klibbigt ämne som kallas plack. Eftersom en person tugga sin mat, tenderar plack att fastna till tänderna. Under tidens gång, som inte bort plack från tänderna, visar det ett ämne som kallas tandsten. Tandsten börjar irritera tandköttet, vilket resulterar i sjukdomar som gingivit och parodontit.

Karies börjar ta plats om plack inte tas bort från tänderna. För en genomsnittlig person börjar plack som i 20 minuter efter äta, i slutändan skadar emaljen på tänderna och att skapa hål i tänderna, som i dental terminologi, betraktas som tandvård håligheter. Omsorg för tandvård håligheter är inte en övernattning förfarande; en person måste vara konsekvent att rengöra sina tänder. Men när dental karies, eller hål, har bildats i en persons tänder, kan de bara åtgärdas av en professionell tandläkare.

Behandling

Fyllningen är en av de vanligaste behandlingarna väljs av individer som har tandvård håligheter. Tandläkare fylla brukar tänderna genom att först ta bort det skämda materiellt med hjälp av en borrmaskin och sedan använda ett annat material, ofta är porslin eller komposit kåda, för att fylla upp det. I vissa fall, guld, silver och platina används också. För främre tänder är porslin och kompositfyllningsmaterial vanligtvis att föredra, som de båda matchar utseendet av naturliga tänder i en person.

Den andra metoden "kröning". Om tandsubstans är betydligt begränsad och tandvård håligheter är omfattande, kan detta vara att föredra. Det första steget är borttagande av skämda eller skadade. När den skadade delen har tagits bort, placeras en krona över toppen av tanden, som därmed täcker området. Ofta gånger, kronan är gjord av metall eller kompositfyllningsmaterial eller porslin och är fäst med en metallisk struktur.

Som är fallet med någon slags behandling. Ju tidigare det börjar, desto bättre blir resultaten. Om tandvård håligheter fångas i deras tidiga faser, skadan kan begränsas avsevärt och även kan repareras genom lämplig behandling.