Tandvård

Orsaker och hem rättsmedel för dålig andedräkt eller dålig andedräkt

Översikt över dålig andedräkt eller dålig andedräkt

Dålig andedräkt eller dålig andedräkt som orsakas av ett antal skäl som muntorrhet, födointag, medicinsk sjukdom eller rökning kan sätta dig i en besvärlig situation många gånger. Vissa åtgärder kan vidtas för att förebygga eller minska dålig andedräkt.

Rätt behandling för dålig andedräkt eller dålig andedräkt kan ges först efter orsaka för den är känd.

MAT

Om du inte tandtråd och borsta tänderna ordentligt, små matrester som slås mellan tänderna börjar ruttna och ger en mycket dålig lukt. Detta ökar också bakterier och ytterligare banar väg till sjukdomar i tandköttet och karies.

Mat som vitlök och lök, några sorter av ost, starka kryddor, fisk och kaffe orsakar dålig andedräkt. Även om du borstar dina tänder efter konsumerar dessa livsmedel, de in i blodet genom upplösning och nå lungorna och orsaka dålig andedräkt. Dessa livsmedel kan också störa den normala funktionen i magen och tarmen och orsaka rapningar som luktar illa. Kapslar av fiskolja eller torsk lever kan också orsaka dålig andedräkt.

Keton-andedräkt kan orsakas av intag av livsmedel som är lågt på kolhydrater. Dessa livsmedel bränna fett och bryta dem i ketoner och lägga till din dålig andedräkt.

Torr mun

Saliv är ett mycket viktigt enzym i matsmältningen. Det hjälper också att ta bort små partiklar av mat från munnen. Detta kan inte vara möjligt om flödet av saliv minskar och denna situation kallas torr mun. Detta kan inträffa om du har spottkörtel problem eller om du är under vissa mediciner eller om du andas genom munnen.

Tobaksvaror

Tugga tobak och rökning resultat i tänder fläckar som kan irritera vävnaderna i tandköttet och fäst processen av att förfalla av tänderna.

Medicinska sjukdomar

Medicinska sjukdomar som kan orsaka dålig andedräkt

Om det finns infektion i tandköttet, hals eller i luftvägarna, kan det leda till dålig andedräkt. Det kan också uppstå om du har kronisk bronkit, diabetes, GERD, njure eller lever sjukdom eller Sjögrens syndrom.

Dental apparater (proteser)

Dental apparater eller proteser kan också vara en orsak till dålig andedräkt. Om dessa apparater inte rengörs efter en måltid eller efter att ha ätit något, kan de orsaka dålig andedräkt. Om dessa proteser är löst försedda, lokaliserade infektioner och sår orsakas och resultera i dålig andedräkt. Besök din familj tandvård för att få lös proteser fast och söka råd för dålig andedräkt.

Morning Breath

En situation som kallas "Morning breath" där munnen luktar riktigt illa tidiga morgnar, kan också förekomma som bakterier multiplicera i munnen under nätter på grund av lågt flöde av saliv.

HUSKURER

"God hälsa börjar hemma"

Tugga en matsked fänkålsfrön inte bara fräschar upp din mun men också ökar flödet av saliv. Efter att ha ätit livsmedel som har vitlök och lök, tugga lite fänkålsfrön för att fräscha upp din andedräkt.

Koka en sked av kanel i en kopp vatten och Använd vattnet som en mun skölj som inte bara fräschar andan utan också dödar de dåliga bakterierna i saliven.

Om du kokar en sked av bockhornsklöver i s kopp vatten och dricka efter färgning, fungerar det som ett konstigt mot dålig andedräkt.

Tugga ett par vitlöksklyftor omedelbart tar bort dålig andedräkt. Du kan också förbereda kryddnejlika te genom kokning 3 vitlöksklyftor i 2 koppar vatten och använda det för att skölja munnen.

Doppa färsk persilja i vinäger och tuggar det minskar dålig andedräkt som innehåller klorofyll.

Tvätta munnen med en kopp vatten som innehåller en sked citronsaft dödar alla bakterier i munnen och på tungan och botar dålig andedräkt problem.