Tandvård

Vad som väntar när du besöker tandläkaren

När du besöker tandläkaren, finns det ingen anledning att vara nervös. Det är extremt viktigt att schemalägga regelbundna besök, inte bara för hälsan hos dina tänder men ditt totala välbefinnande. För att sätta dig till mods, lär dig vad som väntar och vad man ska säga på ditt nästa möte.

Vad som väntar i en examen

Du kommer mer än sannolikt först ses av en tandhygienist. Han eller hon kommer att utföra en rengöring av tänder och kan ta några röntgenbilder av munnen. Tandläkaren kommer att granska dessa röntgen för tecken på förfall. Efter det, kommer ditt tandkött att kontrolleras för tecken på sjukdom.

Det finns vissa fall där du kan behöva en omfattande tentamen, särskilt om detta är ditt första besök. I en omfattande examen, kommer din tandläkare undersöka din käke, spottkörtlar och lymfkörtlar. Sedan kommer ansiktet, halsen och läppar att kontrolleras för eventuella avvikelser som läpp torrhet, blödning eller ovanliga svullnad. Mjukvävnad områden inklusive insidan av kinderna och läpparna, kommer tungan, och taket och golvet i munnen att testas för några utväxter, svullnad eller andra avvikelser.

Din tandläkare professional kan också undersöka ditt tandkött för att se om de är svullna eller visar tecken på rodnad. Han eller hon kan sticka dem för att se om de blöder lätt. Om det finns tecken på problem, får du hänskjutas till en parodontolog som specialiserat sig på sjukdomar i tandköttet. Det finns också en chans att du kommer bli ombedd att bita naturligtvis för att se hur väl tänderna passar ihop. Om ditt bett är dåligt, kan du bli ombedd att bita ner på en speciell typ av papper, eller möjligen en bit av vax så att ett intryck kan analyseras.

Alltid uttrycka er oro

Du måste vara så tillmötesgående som möjligt om din munhälsa och eventuella farhågor om att ha tandvård utförs. Din tandläkare kommer att kunna diagnostisera eventuella frågor du kan ha, och även sätta ihop en behandlingsplan. Var noga med att tala om honom eller henne om du tar några nya mediciner eller du har blivit diagnostiserad med en sjukdom. Om du är nervös, kan han eller hon berätta om de avancerade tekniker som gäller som väsentligen minskar obehag.

Din tandläkare professional är det att se till att du bor så friska som möjligt. Ju mer kommande du är, den bättre han eller hon kommer att kunna behandla dig.