Tandvård

Fem myter om tandproteser busted

För alla som har förlorat tänder, proteser är underbar för att ersätta deras leende, men folk hålla en massa missuppfattningar när det gäller dessa medicintekniska produkter. Du kan göra dig själv en stor otjänst genom att inte ordentligt underhålla din falska tänder. Läs nedan för att avslöja ett antal myter.

Dessa proteser kommer aldrig att kräva ersättning

Ja, dessa produkter är hållbara, men om du tror att de kommer att för evigt du, ni misstar. Bara för att dessa tänder inte är "riktiga" betyder inte att de inte kräver underhåll. Ju mer använder du dina tänder ju mer de ålder; samma sak gäller för proteser. Även om du följer strikt korrekt underhåll protokoll, kräver falska tänder ersättning någon gång. För att få Tänk mest liv på dem. att fortsätta din normala borsta rutin, och se till att du lämnar dem i en speciell rengöring lösning över natten.

Nu när jag inte har tänder behöver jag inte längre se en tandläkare

Din muntliga vävnader förändras ständigt. Tandvården göra mycket mer än bara enkel rengöring av tänder. De utför regelbundna muntliga prov så att du är sjukdomsfri och fånga cancerogena förhållanden innan de kan bli allvarliga problem. Fortsätta dina halvårsvisa dental besök. Tandläkare kommer fortfarande att kunna utföra ett stort antal viktiga tjänster för dig, och de kan se till att dina implantat fortfarande passar ordentligt.

Alla vet jag bära proteser

Detta gäller bara om du inte ordentligt ren och hantera dina tänder. Om du tillåter dem att falla in i ett tillstånd av förfall, så ja, blir det helt uppenbart att du inte har riktiga tänder, men underhålls och korrekt monterade bitar ser ut och känns precis som den verkliga affären.

Jag kommer inte kunna äta ordentligt

Om du upplever några problem med att äta mat som du använde för att njuta av, Ring din tandläkare och gå in på kontoret för att se till att din muntliga bit monteras korrekt. Du bör inte ha problem med att äta alls.

Jag behöver använda lim för korrekt montering

Detta är extremt farligt! Dental lim kan användas i nödfall, men du bör inte använda dessa kemikalier dagligen för bekväm montering. Överanvändning av dessa kemikalier kan orsaka infektioner och allvarliga benförlust i käken. För att upprepa, om dina proteser inte passar ordentligt och bekvämt, gå och besöka en dental kommer att professional och de ta hand om dig.