Tandvård

Hur man hjälper barn vårdar sina hängslen

Hand om hängslen under tandreglering är en viktig del i att hjälpa dem att få och behålla ett hälsosamt leende för hela sitt liv, som många av de vanor som de lär sig att bära med dem även efter deras tandreglering är över. Dock kan små barn förstår inte skälen för en sådan strukturerad städning regim. För att undvika ditt barns frustration, stödja hans eller hennes städning ansträngningar genom att få kunskap om processen och idéer för att göra det roligt.

Här är fyra sätt att ta hand om ditt barns tandställning:

1. borsta. Grundlig borsta efter varje måltid och mellanmål kommer att förhindra plack byggs upp som kan orsaka karies och sjukdomar i tandköttet. Barn bör uppmuntras att borsta sina tänder och hängslen vid alla vinklar för att säkerställa att all mat som gömmer sig bakom parentes eller ledningar kan rubbas ordentligt.

Gör det roligt: försöka köpa en färgglada tandborste eller en med ditt barns favorit film karaktär på den. Ännu bättre, låt din son eller dotter plocka ut sin egen tandborste. Detta kommer att ge ditt barn och låta honom eller henne att bli upphetsad över borstning. Andra barn kan vara sporras att borsta oftare genom att använda en elektrisk tandborste hemma. Detta verktyg kan vara en stor gåva om du är redo att gå julhandeln.

2. tandtråd. Effektiv tandtråd kan vara en utmaning med tandställning men det är en hälsosam vana att uppmuntra dagligen. Det är nästan omöjligt att tandtråd normalt med hängslen, gör med en "nålträdare floss" med en styv spets eller en plast tandtråd nålträdare att tandtråd att komma bakom kabeln. Försiktigt in nålträdare mellan tänderna vid basen av tandköttet, då tråden floss genom oval öglan och dra den försiktigt tillbaka mellan tandköttet. När floss sätts in, försiktigt glida floss upp och ner på insidan av varje tand.

Gör det roligt: ett snabbt och enkelt verktyg för att hjälpa till med tandtråd är de interdental rengöring borste. Små borst spetsen kan infogas mellan klammerparenteserna och runt tandköttet för extra städning på tandborstning och tandtråd- eller användas bekvämt och subtilt när ut i offentliga när full borsta eventuellt inte.

3. sunda matvanor. Det är viktigt att äta en balanserad kost för att stödja munhygien. Sockerhaltiga livsmedel, och även sötade drycker som juice och pop kan cling till tänderna och orsaka hålrum runt hakparenteserna. Hårt och klibbig livsmedel, såsom kola, popcorn och tuggummi, har potential att spricka, rubba eller följa klammerparenteserna så de bör undvikas.

Gör det roligt: leta efter hälsosamma behandla recepten tillsammans med ditt barn. Förbereda näringsrika mellanmål eller bakning tillsammans gör sunda matvanor en rolig och ger också en möjlighet att prata med ditt barn om de många fördelarna med att äta bra.

4. wire-vård. Regelbunden tandborstning är det första steget i att hålla din tandreglering tråd rent, men dessa trådar har potential att irritera huden inuti munnen, orsakar sår och blödningar. För att undvika detta, kan formbara vax tillämpas på klammerparenteserna vid punkterna friktion. Detta vax skyddar munnen samtidigt också flexibla för enkel borttagning.

Göra det kul: ortodontist kommer att erbjuda en mängd olika färgade band som kommer att slinga runt parentes och ledningar. Detta är en bra metod för barn att anpassa sin tandreglering och uttrycka sin personlighet. Bryta ut av mono-ton metall färg av hakparenteser och ledningar kommer att uppmuntra barn att behålla sina hängslen som de kommer att vara stolta över hur de ser ut.

Rengöring av tänder och hängslen kan bli en trevlig och rutinmässig del av ditt barns munhygien. Föräldrar är en värdefull källa till kunskap och stöd för sina barn och kommer att ange tonen i bilda positiva vanor. Barn bör uppmuntras att rengöra sina egna tänder och beröm för sina insatser, oavsett hur små. Att göra processen roligt och stödjande kommer att sätta ditt barn för framgång.