Tandvård

Tandimplantat - vanliga frågor

Ett tandimplantat är den bästa lösningen för en saknad tand. De flesta människor oroa tandimplantat eftersom de associerar dem med andra typer av implantat. Tandimplantat är gjorda i en enda session och utan någon smärta. Låt oss lära oss mer om dem i denna artikel.

Vad är ett tandimplantat?

Tandimplantat är en metallbit som en skruv, ligger i käkbenet eller underkäken i tidigare tandvård roten för att ersätta en eller flera saknade tänder. Implantation är gjord efter extraktion webbplatsen har läkt eller ibland omedelbart efter extraktion. Processen innebär en liten, men inte mycket komplicerad operation. Vi kan jämföra det som "aggression" med extraktion. Efter ett tag, en annan bit av metall, som kallas distans läggs och läkaren kan placera en kronan, bron eller protesen, som ersätter den tand eller tänder som saknas. Metallen implantat och landfästen består av hög renhet Titan.

Vem kan vara en lämplig kandidat för implantat?

I allmänhet kan någon patient som saknar en eller flera tänder gå för det. Varje fall bedöms kliniskt i del, att informera patienten om hur många implantat skulle behövas och om det finns andra behandlingar som krävs och andra detaljer som vad blir kostnaden för behandling ges till patienten. Det finns dock fall där patienten inte kan vara en lämplig kandidat för tandimplantat. Din tandläkare kommer att kunna berätta mer om det efter grundlig check upp.

Vilka är stadierna av behandling och hur länge det varar?

I den första etappen sätts implantatet i tandköttet ben. När denna process, tandköttet är omsorgsfullt sydda och patienten inte känner eller märka något annat förutom sutur. Proceduren tar ungefär en timme för en genomsnittlig implantatet och lite mer om du har ett stort antal implantat. Patienten kan även gå till jobbet den dagen.

En väntetid, kallad osseointegration period, krävs under denna process. Under denna tid sätter implantatets fast med ben. Denna process kan ta mellan 3 månader och 6 månader. Efter denna period är implantatet och distansen fäst vid skruvning. Efter detta stadium kräver protetiska tandkronor, broar eller proteser flera sessioner och behandlingarna som liknar naturliga tänder.

En snabb fråga, men viktigt: det ont?

Nej. En anestesi injektion används under den söta och så kommer du inte känner något under operation.