Tandvård

Nyår resolutioner för en frisk mun och kropp

Med det nya året ger nya resolutioner att leva en hälsosam livsstil, inklusive äta sundare. Medan många människor tror att äta hälsosammare som ett sätt att gå ner i vikt eller lägre blodtryck, visste du äta sundare har också en positiv effekt på din munhälsa?

Det är sant - som ordspråket går, "Du är vad du äter", och hela kroppen, inklusive munnen, påverkas av vad man lägger i det varje dag.

Allt naturligtvis vi kan inte vara perfekt hela tiden. Och medan avstår från dessa söta snacks så mycket som möjligt kommer att gå långt för att förbättra din munhälsa, förebyggande åtgärder är alltid den bästa medicinen.

Genom att justera din kost för att innehålla antioxidanter och andra näringsämnen, kan du stärka kroppens immunitet och förbättra dess förmåga att bekämpa bakterier och inflammation, som kan hjälpa skydda tänder och tandkött och även bidra till att förebygga karies!

Den extra bonusen är hälsa - genom att äta en mer balanserad kost kan du också minska dina chanser att få systemiska tillstånd, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom och bara känna bättre övergripande.

Så som du skriver ner din nyår resolutioner denna månad, vara noga med att inkludera vissa eller alla dessa förebyggande åtgärder för att hålla dig leende under tandreglering:

1. äta livsmedel som har gott om folsyra. Folsyra är superfood för dina tänder. Det spelar en viktig roll i cell reparation och tillväxt, bevara tuggummi vävnader och garantera mynningen mot sjukdomar som tandköttsinflammation och tandlossning. Folsyra kan också minska inflammation i tandköttet och göra dem mer motståndskraftiga mot plack och anaeroba bakterier, två av de största bovarna i karies, tandköttsinflammation och dålig andedräkt. Folsyra finns i gröna bladgrönsaker som spenat, grönkål och okra, samt bönor och baljväxter.

2. öka din kalcium konsumtion. Kalcium hjälper ben och emalj bo stark. Inkludera mjölk, ost och andra mjölkprodukter i kosten. Om du är vegan eller laktosintolerant kan du komplettera ditt mejeriprodukter intag med grönkål, vitlök, broccoli, spenat eller okra, är alla hög på kalcium.

3. justera din kost. Tandställning kan äta vissa livsmedel som är svårt, och i vissa fall kan det bryta din parentes eller små bitar av mat kan fastna i din hängslen eller mellan tänderna, att skapa en grogrund för hålrum. Prova att ta upp hälsosamma smoothies, njuta av mjukare snacks och undvika vissa livsmedel helt och hållet.