Tandvård

Hur metall hängslen arbete?

Om du har ett dåligt bett eller tänder som är krokiga, du behöver inte oroa dig längre! Idag finns det en rad olika tandläkarbehandlingar metoder som kunde bidra till uträtning tänderna, som hängslen och vasaller. Majoriteten av allmän tandläkare utför grundläggande tänder anpassningen och vissa elementära Ortodonti, men en certifierad ortodontister specialiserat korrigera alla former av svår tänder oegentligheter.

Ortodontist du väljer kommer att fråga några frågor om din hälsa, genomföra en omfattande klinisk undersökning och ta några intryck av tänderna. Han eller hon kommer också att ta flera bilder av ditt ansikte och tänder, röntgen av munnen och huvudet. Det är från alla dessa data och information att en lämplig behandlingsplan för dig genereras. Aldrig anta att någon ortodontist som du stöter på är registrerade specialist. Det är alltid säkrare att bekräfta på webbplatsen av den australiska hälsa utövare Regulatory Agency (AHPRA).

Om metall hängslen är i själva verket den dental lösningen för dig, kommer ortodontist sedan gå vidare och föreskriva en lämplig tandreglering apparaten specifikt för dina krav. Din hängslen kan bestå av trådar, band och andra flyttbara eller fasta korrigerande dental apparater.

I huvudsak, hängslen arbete genom att tillämpa vissa kontinuerlig tryck på tänderna under en viss tidsperiod att gradvis och flytta långsamt tänderna i en viss riktning. Dina tänder är rörliga, ändras formen ben också som trycket tillämpas.

De viktigaste komponenterna som utgör hängslen är:

-Fästen: Detta är den metall del av nyckeln som får bifogas varje tand med några bonding material. Bonding material är en typ av lim som håller hakparenteserna tätt bifogas dina tänder under hela behandlingen.

-Arch tråd: Detta är en tunn metall placeras över din parentes. Det gäller konsekvent tryck på tänderna och ger riktning som tänderna ska få arrangera i rak linje.

-O-ringar: de står även angivna som ligatur band. När klammerparenteserna få skärpt, är O-ringar också ändras. De finns i en mångfald av färger att välja mellan. Om du vill ha en mer färgglad leende när du bär din hängslen, kan du välja din bländande nyans!

-Band: Om ditt fall är något av en under bettet eller överbett, din ortodontist kan utnyttja band. Dessa band generera ytterligare tryck att räta ut tänderna och kan användas för att producera mer spänning för att styra din käke och tänder till önskad plats.

Australiska regeringen Department of Health hemsida erbjuder användbar information angående regeringens dental initiativ och kan vara användbar källa till kunskap och uppdateringar om senaste oral hälsa frågor.

Underhålla din tandställning renhet

Enligt den australiska samhället ortodontister är den mest utbredda komplikation i samband med tandreglering normalt karies. Detta kan inträffa eftersom dina tandreglering apparater kan ibland stimulera produktionen av överskott saliv, som sedan kunde kombinera med små matrester och bakterier att bilda en kladdig brunaktig film som kallas plack.

Plack kan då orsaka din emalj att förfalla. Därför blir extra borstning nödvändig under behandling. Din ortodontist kan rekommendera att du använder ett munvatten som innehåller fluor eller en tandkräm som har hög fluor nivåer.