Tandvård

Äta din väg till ett mer strålande leende och en lyckligare tandläkare

För de flesta av oss, tandborstning och tandtråd tänderna är bara en del av din dagliga hygien rutin. Det är enkelt, effektivt och det kan påverka din hälsa på ett sätt som du inte kanske har tänkt. Genom att gå igenom vad som finns i ditt kök, men kan du hitta extra sätt att göra ditt leende gå för miles.

Kanel

När vi går till tandläkaren, vi gett kanel som ett alternativ för en fluor och polska smak. I fråga om oral hälsa, men är kanel mycket mer än en behaglig smak. Eterisk olja som ger denna krydda sin distinkta färg och smak kallas cinnamic aldehyd, och det är känt för att hindra tillväxten av elaka hålighet-orsakar bakterier i munnen. Sätta något i ditt te eller strö det över mat att få fördelar. Dessutom, är dricka en kopp te ett bra sätt att få fluor utanför din regelbundna utnämning. Gröna och vita teer är ett bra sätt att få ett uppsving för koffein utan att riskera att färgningen tänderna. En förening som finns i te kallas flavonoider bidrar också till att förhindra den äckliga saker fastnar tänderna lång efter att glaset är tomt.

Äpplen

Ett äpple om dagen kan hålla doktorn borta, men det kan också hålla din tandläkare leende också! Fasta livsmedel såsom äpplen, morötter, selleri och andra friska behandlar lagen som naturens tandborste och tandkräm genom skrubbning plack från tänderna som du äter. De har också fördelen av att hjälpa dig att känna dig fylligare längre. Om du bär hängslen är detta dock inte metoden för dig som hårda livsmedel kan bryta din parentes, skicka dig till ortodontist.

Vatten

Vi vet alla att vi ska dricka 8 fl. oz. vatten genomgående under dagen för att stanna hydratiserade, men visste du att vatten gör underverk för att hjälpa dig bevara ditt leende? När du är ordentligt släckt, ger din mun inte lukt-orsakar bakterier den grogrund som en torr mun gör. Detta sänker dina chanser att utveckla karies och tandköttsinflammation samt.

Antocyaniner

Leta efter frukt och grönsaker rika på en förening som kallas antocyaniner. Du kan hitta detta sammansatta i tranbär, hallon, blåbär, aubergine och rödkål, men de är också närvarande i växter med röda, blå och lila pigment. Fytokemikalier är ett bra sätt att säkerställa att sjukdomsframkallande patogener aldrig får en chans att ta roten i din mun genom att blockera deras förmåga att hålla sig till cellväggar.

Komplexa sockerarter och antioxidanter

Försöka att begränsa din diet livsmedel fria från bearbetade ingredienser och enkla sockerarter. Förutom att vara dåligt för tänderna, kan dåliga kostvanor orsaka viktökning. Vad många inte vet är att den inflammation som ofta kommer med övervikt leder till ökade mängder av oxidanter i kroppen, som skadar cellerna. Fettceller också frigöra mer inflammatoriska ämnen i kroppen.