Tandvård

5 skäl att dike dina proteser för tandimplantat

Proteser har använts i många år för att hjälpa personer med saknade tänder återfå sina leenden och dental funktioner. Framsteg inom teknik har dock inneburit förbättringar i vården och även större valfrihet när det gäller munvård. Dentala implantat blir nu behandling av valet bland kliniker när det kommer till tand byte.

Det finns många fördelar som tandimplantat ger över proteser. Dessa inkluderar:

1. stabilitet - de är icke-flyttbara och fasta. De inte glida runt eller shift när du talar eller äta. När de är fasta, kommer att de inte falla. Du behöver därför inte oroa någon socialt tafatt stunder när tänderna kan falla ut. Du behöver inte oroa dig att ta bort dem i natten och bär dem på dagtid. Eftersom de är fasta och kan inte tas bort, är de avsedda att rengöras precis som vanliga tänder.

2. bekväm - de är utformade för att vara mycket bekväm. De känner sig precis som naturliga tänder. De orsakar inte irritation i tandköttet. De orsakar inte någon smärta heller. Som med naturliga tänder överförs styrkan av tugga mat direkt till käkbenet under. Proteser överföra å andra sidan denna kraft på tandköttet därför orsakar mycket smärta, och att äta obekväm för bäraren.

3. lång livslängd - de erbjuder en hållbar lösning som kräver minimalt med underhåll. När de implanteras, finns det inget behov för avhjälpande eller omleverans. Dessa tänder ersätter behandlingar kan pågå i mer än 20 år utan avhjälpande eller omleverans. De är den perfekta lösningen för dem som inte vill spendera resten av sitt liv och från tandkliniker.

4. behålla friska jaws - de håller din käkbenet stimuleras och levande precis som naturliga tänder gör. De hindrar därför käkbenet atrophying. Studier har visat att implantat har en 95% framgång hos patienter. Patienten i studier, över en period på 10 år, kom igenom utan att förlora en stor del av vävnaden i deras ben. Proteser är å andra sidan kända för att leda till degeneration av käkbenet. De resulterar också i vikande tandkött.

5. ökat självförtroende och självkänsla - de är avsedda att ser ut och känns som naturliga tänder. Dessa tänder ersätter behandlingar se därför till att din naturliga leende återställs efter förlust av tänder. De tillåter dig att ha en frisk och naturlig ser leende. De bidrar också till att bevara din ungdomliga ansikts konturer.

Om du har proteser, kontakta din tandläkare så snart som möjligt och ta reda på med dentala implantat.De kommer inte bara att förbättra din munhälsa, men kommer att förbättra din totala livskvalitet.