Tandvård

5 saker som kan hända om du inte tandtråd varje dag

Även om många kanske håller att tandtråd varje dag är något irriterande, gör aktiviteten munnen mycket gott. Tandtråd har ett antal utmärkta effekter inte tandtråd varje dag kan leda till vissa saker som är bäst att undvika.

1. gulnade tänder

Den första effekten av sällsynta floss är gulnande tänder till följd av bakteriella bygga upp. Som frekvent borsta tänder är viktigt för en hälsosam, vita leende, kan tandtråd hjälper lika mycket, eftersom tandborstar inte når mellan tänderna någonstans nära samt korrekt tillämpas floss. Så hoppa över dagar eller inte använder tandtråd alls kan mörkna tänder mer än de flesta tror.

2. blödande tandkött

Lämnar de bakterier som bygger upp mellan tänderna mellan tänderna är dåligt för tandköttet och kan resultera i blödningar. Denna blödning kan uppstå samtidigt äta, borsta tänderna, eller när floss slutligen gör att kontakta; i huvudsak börjar grov kontakt med tandköttet orsaka smärta. Detta är ett resultat av ohälsosamma bakterierna som kan börja att bebo tandköttet när de inte är tvingade bort genom konstant tillämpning av tandkräm och tandtråd, och kan snabbt leda till tandköttsinflammation.

3. dålig andedräkt

Kallas även dålig andedräkt, kan dålig andedräkt vara ett ihållande symtom på dålig munhygien och även om många inte kanske tror det, sällan användning av tandtråd. Medan de flesta fall av dålig andedräkt löses genom enkel borstning, all mat som finns kvar mellan tänderna är fortfarande mat fastnat i munnen, och kan därför fortfarande utelämna en lukt som till synes vägrar att försvinna. Det renaste andetaget som möjligt är ett resultat av komplett munhygien - detta inkluderar använder tandtråd!

4. tand förfall och förlust

Gingivit, som är en vanlig följd av tartar bygga upp mellan tänderna, kan orsaka tandkött avta i munnen. Detta i kombination med ackumulering trycker mot tanden, kan resultera i faktiska förfall och eventuell förlust av några tänder. Det föreslås att den genomsnittliga vuxen i USA har förlorat så många som sju tänder till följd av otillräcklig tandtråd- eller inga alls.

5. hålrum

Del av processen för karies innebär att hålrum är betydligt mer benägna att utveckla medan maten är kvar mellan tänderna; tandtråd är ju en del av god munhygien. Medan de flesta är villiga att avfärda hålrum, eftersom de kan fyllas lätt, är detta ofta början på en svår process där tanden gradvis blir svagare och det sönderfaller vidare och får mer fyllningar. Detta leder ofta till nämnda förlust av tänder.

Så melodramatisk som det kan låta, inte använder tandtråd ofta kan resultera i förvånansvärt katastrofala följder för munhygien. Från de relativt milda gula tänderna till den betydande förlusten av tänder finns det en bra många anledningar att tandtråd regelbundet och undvika skadliga potential inte övervakning och ta hand om munnen så mycket som möjligt.